Yunus Emre Enstitüsü Çin’de Gündem Olmaya Devam Ediyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün davetlisi olarak Türkiye’ye gelen ve olumlu izlenimlerle ülkemizden ayrılan dünyaca ünlü oyuncu ve film yapımcısı Will Liu’nun ziyareti sonrası Çin medyası Türkiye’yi konuşmaya devam ediyor.

Çin'in en çok izlenen reality show programı “Baba Nereye?”nin başkarakteri Will Liu, gözlem ekibi ile birlikte Türkiye'yi, Türk insanını ve Türk kültürünü tanımak için kültürel ve tarihî gezilerde bulunmuştu. Kendilerine gösterilenden çok farklı bir Türkiye ile karşılaştıklarını dile getiren Will Liu, izlenimlerini Türk ve Çin medyasıyla paylaşmıştı. 

Kültürel diplomasi faaliyetleri kapsamında gerçekleştirdiği Ankara ziyaretleri sırasında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ile görüşen Will Liu, Türkiye ile yapılabilecek çeşitli iş birliği alanlarını gözden geçirme fırsatı bulduğunu ve öngördüğü projelerin zaman içinde şekilleneceğini dile getirmişti.

Ünlü oyuncu ve yapımcı Will Liu ile birlikte ülkemizde misafir ettiğimiz medya ve basın heyetlerinin Türkiye’de gerçekleştirdiği kültürel gezilerin yankıları bugün de sürüyor. Basın mensuplarının ziyaret süresince çektikleri fotoğraf ve videolarla birlikte paylaştıkları izlenimler Çin televizyon kanallarında gündemini korumaya devam ediyor.