10. İstişare ve Eğitim Toplantısı Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Dünyanın dört bir yanında Yunus Emre Enstitüsünü temsil eden Kültür Merkezi müdürlerinin bir araya geldiği 10. İstişare ve Eğitim Toplantısı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan Yardımcısı Serdar Çam’ın teşrifleriyle Ankara’da başladı.

Neyzen Burcu Karadağ ve Orkestrası’nın Türk müziğinin seçkin örneklerinden eserler sunduğu mini konserin ardından Bakan Ersoy, programın açış konuşmasını gerçekleştirdi.

Seul’den Washington’a, Moskova’dan Johannesburg’a uzanan Kültür Merkezleri ile Enstitünün 10 yılda kat ettiği mesafenin açıkça göründüğünü ifade eden Ersoy, bu güzel başarı hikâyesinin mimarları ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Enstitümüzün gerçekleştirdiği faaliyetlerin özünü, Türkiye’ye dost ve Türkiye ile bağ kuran insan sayısını artırma çabası oluşturmaktadır. İnsan kazanmak, her tür siyasi kazanımın üstündedir.” şeklinde konuşan Bakan Ersoy, Yunus Emre Enstitüsünün yanı sıra Büyükelçilikler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Türkiye Maarif Vakfının ortak bir hedefe yürüdüğünü vurguladı.

Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ise 10 yılda dünya ile bağ kurma ve Türkiye’nin dostlarını artırma misyonunu başarı ile sürdüren Enstitünün, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürüttüğü bir çok proje ile Türkiye’nin kültürel zenginliklerini ve dilini dünyayla buluşturarak Türkiye ile dünya arasında ekonomik, kültürel, akademik ve insani bağların oluşturulmasına zemin hazırlandığını dile getirdi.

Enstitü Başkanı Ateş, Türkiye’ye has bir kültürel diplomasi anlayışı geliştirmek için çaba sarf eden Enstitünün temel felsefesinin “merhamet, empati ve birlik” yaklaşımı olduğunu söyledi.

Dört gün sürecek istişare ve eğitim toplantısının açılış programı, aile fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.