40 Ülkede TYS Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

2020 yılının ilk Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) 18 Ocak Cumartesi günü 48 sınav merkezinde eş zamanlı gerçekleştirildi.

Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenenlerin yeterliliklerini belgelemek üzere yılda üç defa düzenlenen Türkçe Yeterlik Sınavı'na 40 ülkeden toplam 1306 kişi katıldı. Başvuru yapılan ülkeler sıralamasında Azerbaycan ilk sırayı alırken Afganistan, Türkiye ve Kazakistan’ı Almanya ve Kosova takip etti.

Birinci oturumunda okuma, dinleme; ikinci oturumunda yazma; üçüncü oturumunda ise konuşma becerileri olmak üzere üç oturumda düzenlenen sınavda başarılı olan adaylar, puanlarına göre B2, C1, C2 düzeylerinde Türkçe Yeterlik Belgesi almaya hak kazanacak.

“Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Metni” doğrultusunda geliştirilen sınavı başarıyla geçip Türkçe Yeterlik Belgesi’ne sahip olanlar Türkiye’de üniversite eğitimi alma hakkı kazandıklarında hazırlık sınıfı okumaktan muaf tutulacak. Türkiye’de ya da kendi ülkelerinde uluslararası faaliyet gösteren şirketlerde çalışmak, Türkçe tercümanlık yapmak ya da yurt dışında Türkçe öğretmek isteyen öğretmen adayları da iş başvurularında büyük avantaj kazanacak.

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsünün dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan temsilciliklerinde, Ankara ve İstanbul'da 27 Nisan 2024...

Dünyanın dört bir yanında çok sayıda kişi eğitim ve kariyer imkânları dolayısıyla Türkiye’yi tercih ederek “Türkiye...

Yunus Emre Enstitüsünün dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan temsilciliklerinde ve Ankara’da 13 Ocak 2024 tarihinde...

Yunus Emre Enstitüsü, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde Türkçenin dünyada yankılanması amacıyla büyük çaplı Türkçe...