57. Alay, Gelibolu Senfonisi ile Moskova’da Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen “Gallipoli” klasik müzik konserinde, Türk besteci Can Atilla'nın Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı anısına bestelediği "57. Alay-Gelibolu Senfoni No:2" adlı eseri müzikseverlerle buluştu.

2019 Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde 27 Mayıs Pazartesi günü Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı Büyük Salon’da gerçekleşen konseri, Türkiye'nin önde gelen şeflerinden Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası Direktörü ve Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Şef Burak Tüzün yönetiminde, Moskova Konservatuvarı Senfoni Orkestrası icra etti.

Çanakkale Cephesi'nin savunması ile görevli 57. Alay’ın kahramanlıkları ile birlikte Atatürk’ün zaferdeki rolü ve ANZAK ailelerine yazmış olduğu emsalsiz sözleri notalarla dile getiren senfoniye, soprano Angela Ahıskal ile solo viyolonsel Serdar Rasul eşlik etti.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ve besteci Can Atilla’nın yanı sıra Türk ve Rus davetlilerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte barış ve dostluk vurgusu yapıldı.