8. İpek Kitap Fuarı Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Kosova'nın İpek Belediyesi ve İpek Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde 8. İpek Kitap Fuarı düzenlendi. Fuarda Zeki Bulduk'un Arnavutçaya çevrilen "Kayıplar Kosova" kitabı için imza günü gerçekleştirildi.

Kosova’nın İpek şehrinde, bu yıl sekizincisi düzenlenen İpek Kitap Fuarı, kitapseverleri ağırladı.

İpek Belediyesi, “Azem Shkreli” Kütüphanesi ve İpek Yunus Emre Enstitüsü koordinesinde İpek Meydanı’nda 11-16 Haziran 2021 tarihlerinde düzenlenen fuara, Makedonya, Arnavutluk, Kosova ve Türkiye’den yayınevleri katıldı.

Bu yıl fuarın onur konuğu ise Yunus Emre Enstitüsünün misafiri Zeki Bulduk idi. 1999 Kosova Savaşında sığınmacıların acı tecrübelerini konu eden “Kayıplar Kosova” adlı kitabının Arnavutça tercümesinin tanıtımına katılan usta yazar okurlarının kitaplarını imzaladı.

Etkinlik sonunda düzenlenen istişare yemeğinde, İpek Belediyesi Başkanı sn. Gazmend Muhaxheri, T.C Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Yunus Emre Işıkoğlu, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Ülker, TİKA Kosova Koordinatör Cihan Dinçer, İpek Belediyesi Gençlik, Kültür ve Spor Müdiresi Xhenet Syka Kelmendi, "Azem Shkreli" Kütüphane Müdiresi Shengyl Kelmendi Gashi, yayın evleri temsilcileri ve medya mensupları bir araya geldi.   

Fuarda, Türkçe kitapların yanı sıra Türk yazarların Arnavutça’ya tercüme edilmiş eserleri de yer aldı.

8. İpek Kitap Fuarı'ndaki etkinlikleri bu bağlantıdan; etkinlik sırasında Zeki Bulduk'un "Kayıplar Kosova" kitabı için düzenlenen imza günü ile röportajı ise Enstitünün sosyal medya kanallarından seyredebilirsiniz.

 

    

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü ve Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunan Lacivert Dergi iş birliğinde dünyanın farklı...

Toronto Yunus Emre Enstitüsü tarafından Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası kapsamında “Mehmet Akif, Şiir, Hafıza ve...

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün girişimleriyle ve destekleriyle, Azerbaycan Millî İlimler Akademisi (AMİA) bünyesinde “...

İran’ın başkenti Tahran’da, Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 750. yılı ve 2023 Mevlâna Yılı dolayısıyla Şebiarus...