AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Programı Başlıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmalarına uzun süredir devam ettiği, AB ve Türkiye Cumhuriyetinin ortaklaşa finanse ettiği AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog (EU-Turkey Intercultural Dialogue - ICD) Programı kapsamında hibe kazanan kültür enstitüleri ile sözleşmeler imzalandı.

Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı-II (IPA-II), Sivil Toplum Alt Sektörü çerçevesinde hedefleri belirlenen programın hibe projeleri uygulamaları 01 Şubat 2019 itibariyle başlıyor.

Uygulamaları 18 ay sürecek programda, British Council, Fransız Kültür Enstitüsü, Macar Kültür Enstitüsü ve Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü koordinatörlüğünde planlanmış olan dört farklı proje kapsamında, Avrupa ve Türkiye’den kültür kurumları, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler de ortak (eş faydalanıcı kurumlar) olarak uygulamalara katılacak.

Türkiye ve AB ülkeleri arasında, kültür ve sanat alanında uzun dönemli, çok uluslu, ortak kültürel projeler uygulamak ve sivil toplum kuruluşları ile kültür enstitüleri arasında etkin bir ağ oluşturulmak amacıyla yola çıkılan bu programda faaliyetler hem Türkiye’de hem de AB ülkelerinde uygulanacak.

Program kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanında (Ankara, Aksaray, Batman, Çanakkale, Burdur, Diyarbakır, İstanbul, Kırklareli, Konya, Mersin, Muğla, Niğde, Siirt, Şanlıurfa, Balıkesir, Bursa ve Kayseri) yapılacak etkinlikler, Fransa, İngiltere, Bulgaristan, Yunanistan, Almanya, Hollanda, Macaristan, Romanya, Avusturya, Sırbistan ve Belçika’nın çeşitli şehirlerinde de pek çok kültür- sanat organizasyonu ile zenginleştirilerek, kültürlerarası diyalogun güçlendirilmesine katkı sağlayacak.

Ortak anlayışa vurgu yapmak üzere kültürler arasındaki diyaloğu arttırmayı hedefleyen proje faaliyetleri müzik, edebiyat, arkeoloji, tarih, resim, sinema ve fotoğrafçılık alanlarını kapsıyor.

Şubat 2019 - Temmuz 2020 tarihleri arasında farklı ülkelerden çok sayıda uzman, akademisyen ve çeşitli sanat dallarında başarıyı yakalamış sanatçılar ortak etkinliklerde kültürel diyaloğa katkı yapmak üzere rol alacak.

Dil ve kültür ayrımı yapmaksızın her ulustan ve her kesimden katılımcıya ev sahipliği yapacak projeler, uluslararası platformlarda etkisi uzun sürecek ortaklıklara imza atacak.