Almanya'da "Köln-İstanbul Fotoğraf Sergisi" Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Almanya'nın Köln kentinde, Köln ile İstanbul'un kardeş şehir oluşunun 25. yılına özel bir fotoğraf sergisi düzenlendi.  İki şehrin fotoğraflarının yer aldığı "Köln-İstanbul Fotoğraf Sergisi" Lindenthal Sanat Galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

SERGİDE 6 SANATÇININ 60 ESERİ YER ALDI

Köln Yunus Emre Enstitüsü ve Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği iş birliğiyle “Türk-Alman Dostluk Sergileri” çerçevesinde 2 Aralık 2022 tarihinde açılışı gerçekleştirilen sergide, 6 fotoğraf sanatçısının 60 eseri yer aldı.

Sabri Uysal ve Hüseyin Saltuk'un müzik dinletisiyle başlayan ve Kölnlü fotoğraf sanatçıları Harald Schwertfeger, Wolfgang Rieger, Necat Nazaroğlu, Gülüzar Çiçek, İbrahim Ethem Tuǧsat, Holger Schnapp ile Tuna Yılmaz'ın fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışına, Türk sanatseverlerin yanı sıra Alman sanatseverler de yoğun ilgi gösterdi.

Köln-İstanbul Fotoğraf Sergisi, ilk olarak Türk-Alman Dostluk Sergileri kapsamında 2017 yılında sergilenmeye başlamış olup 2018 yılında “Gören Gözler: Su, Sokak, Renk ve İzler”, 2019 yılında “İnsanlar ve Mekânlar”, 2021 yılında “Sükûnet Yerleri” ve son olarak “Blickwechsel Köln-İstanbul” konseptiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi, 18 Aralık 2022 tarihine kadar hafta sonları 16.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

 

Diğer Etkinlikler

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Fransa'nın başkenti Paris'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 4 Türk kadın ressamın eserlerinin yer aldığı...

Fransa'nın başkenti Paris'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 4 Türk kadın ressamın eserlerinin yer aldığı...