Anadolu Ezgileri Hollandalı Müzikseverlerle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünün 1 Ekim 2021 akşamı düzenlediği "Songs from Anatolia - Duygu Alkan Quintet" (Anadolu’dan Şarkılar – Duygu Alkan Beşlisi) konser programı kapsamında, Anadolu ezgileri Hollandalı müzikseverlerle buluştu.

“ANADOLU’NUN ZENGİNLİĞİNİ YANSITIYOR”

Etkinlikte Duygu Alkan önderliğinde Alman bendir sanatçısı Udo Demandt, Hollandalı gitarist Boris Oud, Yunan udi Alexandros Papadimitrakis ve Romanyalı klarnetçi Alex Simu'dan oluşan beşli orkestra Amsterdam'daki YEE binasında konser verdi. Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği ve çok kültürlülüğün vurgulandığı zengin programda, açılış konuşmasını Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan yaptı. Arıkan, "Ezgilerin çeşitliliği Anadolu'nun farklı kültürlerini ve zenginliğini yansıtıyor." dedi.

MÜZİK BİZİ BİR ARAYA GETİRDİ

Yüksek lisans eğitimini için bulunduğu Hollanda’da Osmanlı müziği alanında vokalistlik yapan sanatçı Duygu Alkan, oluşturdukları bu güzel ekibin Avrupa'da Türk müziğinin de öğretildiği tek yer olan Rotterdam'daki Codarts Konservatuarında bir araya geldiğini belirtti.

Duygu Alkan, "Müzik bizim bir araya gelmemize vesile oldu ve ortak yanlarımızı gördük. Bu yanlar bizi birbirimizden farklı kılan şeylerdi. Bunları bir araya getirerek müziği, Anadolu'nun çeşitli kültürlerden oluşan yapısını gösterme aracına dönüştürdük." diye belirtti.

Büyük beğeni alan konserin sonunda konuklara Türk misafirperverliğinin bir yansıması olarak çeşitli Anadolu lezzetleri ikram edildi.

ANADOLU EZGİLERİ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Hollanda'da yaşayan ödüllü Türk sanatçısı Duygu Alkan, dünyanın farklı yerlerinden gelen müzisyenlerle birlikte oluşturduğu Duygu Alkan Quintet ile birlikte Anadolu geleneksel müziğini icra ediyor. Grubun her üyesi sürekli olarak Avrupa'daki müzik mekânlarında sahne alıyor.

 

 

Diğer Etkinlikler

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde 27 Mart 2024...

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, 14 Mart 2024 tarihinde Nevruz Bayramı dolayısıyla bir konser verdi...