Arjantin'de "Türk Kültüründen İzler" Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Arjantin'de, Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Türk kültürünü tanıtmak için hazırlanan "Türk Kültüründen İzler" sergisi beğeniye sunuldu.

Yunus Emre Enstitüsünün Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki merkezinde 30 Temmuz 2022 tarihinde  düzenlenen etkinliğe, ülkenin resmî kurum temsilcileri ile yabancı misyon temsilcileri ve davetliler katıldı.

DİLDEN SANATA, MİMARİDEN YEMEK KÜLTÜRÜNE

"Türk Kültüründen İzler" isimli sergide, Türk dili, tarihi, sanatı, mimarisi, yemek kültürü ve gelenekleriyle ilgili kültürel ögeler yer aldı.

Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçisi Şefik Vural Altay, burada yaptığı konuşmada, etkinliğin önemine dikkati çekerek, Yunus Emre Enstitüsünün Arjantin vatandaşları tarafından ilgiyle karşılandığını söyledi.

Türk dizilerinin, Latin Amerika'da Türk kültürüne olan merakı artırdığını belirten Altay, Arjantin'de 5 Türk dizisinin yayınlandığını ve gösterilen ilginin dizilerde geleneksel ailevi değerlerin yer almasından kaynaklandığının altını çizdi.

Programda serginin yanı sıra davetlilere Türk lezzetleri ikram edildi ve Anadolu ezgilerinden oluşan müzik dinletisi sunuldu.

 

Diğer Etkinlikler

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Çin'in başkenti Pekin'deki Yunus Emre Enstitüsünde Çinli çocukların katıldığı yaratıcı resim atölyesi...

Türk ve Çinli sanatçılar, Çin'in başkenti Pekin'de iki ülkenin kültürel motiflerini buluşturan eserlerin yer aldığı...

Fransa'nın başkenti Paris'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 4 Türk kadın ressamın eserlerinin yer aldığı...