Asya Ülkeleri Yunus Emre'yi Konuştu

Yazıcı-dostu sürüm

Seul, Tokyo, Nur-Sultan ve Kuala Lumpur’daki Yunus Emre Enstitüleri, “2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı” kapsamında çevrim içi ortamda “Uluslararası Türkçe Konuşma Kulübü” düzenledi. Konuşma kulübünün konusu ise Yunus Emre'ydi.

2021 Yunus Emre ve Türkçe yılı çerçevesinde Seul, Tokyo, Nur-Sultan ve Kuala Lumpur’daki Yunus Emre Enstitülerince “Uluslararası Türkçe Konuşma Kulübü” düzenlendi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı ve UNESCO tarafından Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümüne ithafen ilan edilen “2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı” kapsamında çevrim içi ortamda gerçekleştirilen etkinlikte farklı ülkelerden Türkçe konuşan birçok katılımcı bir araya geldi.

YUNUS EMRE'NİN FELSEFESİ

Etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Seul Büyükelçisi Ersin Erçin, Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen ve Nur-Sultan Büyükelçisi Ufuk Ekici de katıldılar.

Etkinlikte katılımcıların büyük mutasavvıf Yunus Emre’nin dünya görüşü ve insanlık felsefesi üzerine yaptığı konuşmaların yanı sıra şiir ve ilahilerinden örnekler icra edildi.

Bölgesel olarak belli aralıklarla düzenlenen ve katılımcılar tarafından oldukça faydalı bulunan Uluslararası Türkçe Konuşma Kulübü, önümüzdeki dönemde de Asya ülkelerinden katılımlarla devam edecek.

Diğer Etkinlikler

Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği ve Brunei Yunus Emre Enstitüsü tarafından Brunei Savunma Bakanlığı (...

Yunus Emre Enstitüsü, Latin Amerika’da Türkiye’nin kültürel mirasını tanıttığı faaliyetlerle farklı ülkelerde Türk...

Iraklı Polisler Türkçe Öğreniyor

 

Yunus Emre Enstitüsü, Bağdat'ta bulunan Irak İç İşleri Bakanlığı Diller...

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği ve Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından “17...