Bağlama Üstadının 50 Yıllık Birikimi Üç Dilde Yayınlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana’da bağlama hocalığı yapan Mansur Bildik’in hem Türk hem de yabancı öğrencilere yönelik pratik bilgiler içeren kitabı okuyucusuyla buluştu.

Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Ümit Yardım ve Viyana Başkonsolosu Asip Kaya’nın da katılımıyla 12 Haziran 2019 tarihinde düzenlenen programda, uzun yıllardır Viyana’da yaşayan ve bağlama alanında birçok öğrenci yetiştiren Mansur Bildik’in Türkçe, Almanca ve İngilizce olarak kaleme aldığı “Bağlama Metodu” kitabı tanıtıldı.

Bildik programda yaptığı konuşmada, “Bağlama Türklerin Anadolu’ya göçüş esnasında beraberinde getirdikleri kopuzun bugün aldığı biçimdir. Orta Asya’dan gelmesine karşın Anadolu’da büyük bir gelişme kaydetmiştir. Kaleme alınan ‘’Bağlama Metodu’’ kitabı da bu enstrüman ile ilgilenen, öğrenmek isteyen herkes için büyük bir kolaylık sağlayacaktır.“ ifadelerine yer verdi.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Halil İbrahim Doğan ise konuşmasında Mansur Bildik’i Türkiye’nin kültür elçilerinden biri olduğunu dile getirdi. 30 senelik emeğine karşılık 2008 yılında Viyana eyaletinden altın üstün hizmet madalyası alan Bildik’in, 2009 yılında Birleşmiş Milletler adına Dünya Barış Federasyonunun verdiği Barış Elçisi ödülü ile başarısını perçinlediğini vurguladı. Doğan, Avrupa’da Mansur Bildik gibi Türk kültürüne katkıda bulunan kişilere Enstitünün her zaman destek olduğunu ve olmaya devam edeceğini de hatırlattı.    

Viyana Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde gerçekleşen kitap tanıtımı sonrası Bildik, öğrencileri Abdullah Dikeç ve Martin Diamant ile birlikte bir konser verdi. Türkü, ilahi, nefes, deyiş gibi farklı türlerden örneklerin icra edildiği konser, katılımcılar ilgi ile eşlik etti.