Bakü’de Türkiye’nin Bağımsızlık ve Millî Değerleri Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Türk milletinin köklü ve şanlı tarihinin dönüm noktaları ile Türk milletinin millî mücadelesindeki önemli şahsiyetlerini düzenlediği etkinliklerle dünyanın dört bir yanında anmaya devam ediyor.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü tarafından Mehmet Akif Ersoy’un doğumunun 150. yılı ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yılı münasebetiyle 11 Mart 2023 tarihinde özel bir etkinlik gerçekleştirildi.

Enstitünün ev sahipliği yaptığı etkinliğe, T.C. Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Bakü Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Selçuk Karakılıç, Bakü Devlet Üniversitesi Doğu Bilimleri Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Aydan Handan, Yabancı Diller Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Elçin İbrahim ve Pedagoji Üniversitesi Türk Odası Müdürü Elman Guliyev, yazarlar, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

TÜRK HALKININ KURTULUŞ MÜCADELESİNİN SEMBOL İSİMİ: MEHMET AKİF ERSOY

İstiklal Marşı ve Azerbaycan Millî Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda protokol konuşmalarını gerçekleştiren Büyükelçi Bağcı, Mehmet Akif Ersoy’un Türk halkının kurtuluş mücadelesinin sembol isimlerinden biri olduğunu söyledi.

Kurtuluş mücadelesi sahada devam ederken bir taraftan da bu mücadeleye ruh üflenmesi gerektiğini belirten Bağcı, “Mehmet Akif Ersoy, yetişme biçimiyle, aldığı ilimle, toplumun duygularını anlatma biçimiyle mücadeleyi ateşlemiş ve ruh üflemiştir.” değerlendirmelerinde bulundu.

Bağcı, “Bağımsızlık ve egemenlik sancağını yere düşürmeme anlayışının en önemli dilini ve duygularını Mehmet Akif Ersoy’un sözlerinde görüyoruz. İmanla, zulme ve emperyalizme karşı koyuşun adıdır Mehmet Akif Ersoy’un yazdıkları.” ifadelerini kullandı.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Selçuk Karakılıç, İstiklal Marşı’nın, Türk milletini millet yapan değerlerin ne olduğu konusunda çerçeveyi çizen bir millî mutabakat metni olduğunu söyledi.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....

Türk kültürünün önemli ve renkli bayramlarından biri olan Nevruz, bu yıl da dünyanın dört bir coğrafyasında olduğu gibi...

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...