×

Hata mesajı

Notice: unserialize(): Error at offset 4 of 4 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /home/yeeorg/public_html/includes/bootstrap.inc).

Belgrad’da “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" Kitabının Sırpça Tercümesi için Emine Erdoğan’ın Katılımıyla Tanıtım Etkinliği Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mevkidaşlarının davetleri münasebetiyle 6 Eylül-8 Eylül 2022 tarihleri arasında Balkan ülkelerine gerçekleştirdiği resmî ziyaretlere iştirak eden Emine Erdoğan, Belgrad Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” adlı kitabın tanıtım programına katıldı.

“Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” adlı kitabın tanıtım programı Belgrad Yunus Emre Enstitüsü tarafından Emine Erdoğan’ın öncülüğünde T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ve Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla hazırlandı.

Tanıtım programına; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet, Sırbistan Cumhurbaşkanı’nın eşi Tamara Vucic, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve davetliler katıldı.

Emine Erdoğan programda yaptığı konuşmada “Mutfak bir tabak yemekten fazlasını ifade eder, millî kimliğimizi yansıtan bir ayna gibidir. Bu değerin ortaya konulmasında ve Sırpçaya çevrilmesinde destek sunan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yunus Emre Enstitüsüne çok teşekkür ediyorum.” dedi.

"YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ SIRBİSTAN'DA 2015 YILINDAN BU YANA 3 BİNDEN FAZLA KİŞİYE TÜRKÇE ÖĞRETTİ"

Erdoğan bunun yanı sıra Yunus Emre Enstitüsünün Sırbistan’daki faaliyetlerine ilişkin “Sırbistan’da Türkçeye olan ilginin artışı beni çok mutlu etti. Yunus Emre Enstitüsü 2015 yılından bu yana 3 binden fazla kişiye Türkçe öğretti.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında, Sırpçada 8 bin ortak kelimenin bulunduğunu ve ortak kelimelerin günlük yaşamda kullanıldığını belirtti. Emine Erdoğan konuşmasının devamında Sırbistan’ın mutfak kültüründe Türkçe kelimelerin yer aldığını ve Türkiye ile Sırbistan’ın benzer kültürel özelliklere sahip olduğunu vurguladı.

"BU KİTAP TÜRKİYE'NİN RUHUNU TANITIYOR"

Sırbistan Cumhurbaşkanı’nın eşi Tamara Vucic konuşmasında, Türk mutfağının dünyanın en zengin mutfaklarından olduğunu ve Türk mutfağının Sırp mutfağına olan yakınlığını dile getirdi. İki ülkenin mutfak kültüründe yer alan lezzetlerden örnekler veren Vucic, “Bu kitap Türkiye’nin ruhunu tanıtıyor. Bu kitabın iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

"TÜRK HALKI İLE SIRP HALKI ARASINDAKİ BAĞLARI DAHA DA GÜÇLENDİRİYORUZ"

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ise konuşmasında şu sözlere yer verdi:

Prof. Dr. Şeref Ateş: Projeler aracılığıyla iki halk arasındaki ortak zemin vurgulanarak tarihsel bağlarımız yeniden canlanıyor ve bu sayede Sırbistan’da Türkiye yeniden tanınıyor.

“Türkiye ile Sırbistan arasındaki kültürel bağları artırmak için bugün gerçekleştirdiğimiz programda Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabı Sırpçaya tercüme edildi. Sayın Hanımefendilerin teşrifleri ile kamuoyuna tanıtımı yapılan bu kitap aracılığıyla Türkiye ile Sırbistan arasındaki kültürel bağların bir yenisi daha kurulmuş olacak. Yunus Emre Enstitüsü olarak Sırbistan’da düzenlenen Türkçe öğretimi faaliyetlerinin yanı sıra gerçekleştirilen projeler ile Türk halkı ve Sırp halkı arasındaki bağları daha da güçlendiriyoruz. Projeler aracılığıyla iki halk arasındaki ortak zemin vurgulanarak tarihsel bağlarımız yeniden canlanıyor ve bu sayede Sırbistan’da Türkiye yeniden tanınıyor.” dedi.

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinin uluslararası alanda tanıtılması ve asırlık tariflerin kayıt altına alınarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla hazırlanan kitabın özel tarifleri arasında yer alan lezzetler, kitaba katkı veren şefler tarafından hazırlanarak davetlilere ikram edildi. Programda Emine Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı’nın eşi Tamara Vuciç’e Sırpçaya tercüme edilen Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabını takdim etti.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın sayılı mutfakları arasında yer alan ve birbirinden farklı lezzetleri barındıran Türk...

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte...

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 3 Ekim 2022 tarihinde "Türk kültüründe lokum ve kolonya" konulu konferans...

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Çin'in başkenti Pekin'de Türk kahvesi tanıtım etkinliği düzenledi.

Pekin...