Bilim Diplomasisi ile Yeni İş Birliklerine İmza Atılıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Kudüs’teki faaliyetlerine 2013 yılında Kudüs Başkonsolosluğu Yunus Emre Türk Kültür Merkeziyle başlayan Yunus Emre Enstitüsü, 2018 yılında Filistin'in Batı Şeria bölgesinde açılan Ramallah Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ile birlikte her yıl yüzlerce Filistinliye Türkçe eğitimi verirken, çok sayıda kültür sanat faaliyetine de imza atıyor. Dünyanın her yerinde Türkiye ile bağ kuran ve Türkiye’ye dost insan sayısını artırmak vizyonundan hareketle Türk kurumları ile Filistin kurumlar arasındaki iş birliklerinin gelişmesine de aracılık eden Enstitü, bilimsel ve akademik iş birliklerini desteklemeye devam ediyor.

Enstitünün destekleri ile İstanbul’da bir araya gelen Kudüs Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi yetkilileri, 26 Eylül 2019 tarihinde yeni bir iş birliği protokolüne imza attı.

Marmara Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Erol Özvar, Kudüs Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Imad Kishk’in imzaladığı protokolle öncelikli olarak, Kudüs Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kudüs Araştırmaları Merkezi ile Marmara Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan Kudüs Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında akademik ve bilimsel iş birliğini geliştirmek amaçlanıyor. İş birliği kapsamında iki üniversite arasında akademisyen ve öğrenci değişim programlarının başlatılması da öngörülürken Filistin’den Türkiye’ye değişim programı kapsamında gelecek araştırmacıların Osmanlı Devlet Arşivlerinden daha fazla istifade etmesi hedefleniyor.