Bosna Hersek’te Demokrasi İçin Koşuldu

Yazıcı-dostu sürüm

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna ve Mostar şehirlerinde bir dizi etkinlikle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Saraybosna Büyükelçiliği himayelerinde Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında 14 Temmuz Pazar günü Vilsonovo yürüyüş yolunda "15 Temmuz Demokrasi Koşusu" gerçekleştirildi.

Koşu öncesi yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında Bosna Hersek halkının Türk halkını desteklediğini hatırlatan Büyükelçi Haldun Koç, 15 Temmuz'u üç yıldır Bosna Herseklilerle beraber andıklarını kaydeti.

Bosna Hersek'teki Türk kurum ve kuruluşlarca destek verilen 3’üncü Demokrasi Koşusu’nu kadınlarda Sırp atlet Olivera Jevtic, erkeklerde ise Sırp atlet Stefan Cukovic kazandı.

3,5 kilometrelik koşuyu başarıyla tamamlayan katılımcılara ise Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından madalya ve ödülleri takdim edildi.

Mostar Köprüsü'nde Türk Bayrağı

Bosna Hersek'in güneyinde yer alan Mostar’da ise Türkiye'nin Mostar Başkonsolosluğu himayesinde anma programı düzenlendi. Mostar Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen programda Türk halkının verdiği demokrasi mücadelesine vurgu yapıldı.

Bosna Hersek'in en önemli sembollerinden biri olan tarihî Mostar Köprüsü de 15 Temmuz şehitleri anısına kırmızı-beyaz renklerle ışıklandırıldı.