Budapeşte’de “Türk Dünyasından Esintiler” Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla “Türk Dünyasından Esintiler" konseri geçekleştirildi. 18-22 Ağustos 2021 tarihleri arasında Macar Miras Evi ve Türk Konseyi Budapeşte Ofisi tarafından düzenlenen “Halk Sanatları Festivali” kapsamında gerçekleşen konser; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın bağımsızlıklarının 30. yıl dönümüne ithaf edildi.

 

TÜRK VE MACAR EZGİLERİ BULUŞTU

Tarihî Buda Kalesinde 21 Ağustos 2021 Cumartesi günü düzenlenen konserde, Türk dünyası ve Macar halk ezgileri icra edildi. Konserde sahne alan ünlü dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ve tanınmış Macar halk müziği uzmanı Gergely Agocs’a Macar müzisyenler eşlik etti. Macaristan ile Türk dünyası arasındaki dostluk köprülerini güçlendirmesi amaçlanan konser ile ortak kültürel değerler üzerinden birliktelik ve kardeşlik ruhu vurgulandı. Konser, sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

 

Diğer Etkinlikler

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde 27 Mart 2024...

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, 14 Mart 2024 tarihinde Nevruz Bayramı dolayısıyla bir konser verdi...