Bükreş’te Kültür Çeşitliliği Festivali

Yazıcı-dostu sürüm

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü tarafından Romanya Başbakanlığının destekleriyle, Bükreş Sektör 5 Belediyesince organize edilen “Kültür Çeşitliliği Festivali”ne katılım sağlandı.

TÜRK MUTFAĞI VE GELENEKSEL EL SANATLARI  BÜKREŞLİLERLE BULUŞTU

Romanya’da yaşayan azınlıkların kendi kültürlerini temsil ettiği etkinlikte onur konuğu olarak davet edilen Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, Türk kültürünü tanıttı. Enstitü, Türk mutfağından ve geleneksel el sanatlarından örnekleri standında sergiledi. Etkinlik kapsamında düzenlenen ebru atölyesinde çocuklar, ebru sanatını deneyimleme imkânına sahip oldu.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te 12 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen festivalde, Bükreş Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkiye temsil edildi. Romanya’da yaşayan azınlıkların kendi kültürlerini temsil ettiği festivale onur konuğu olarak katılan Enstitü, Türkiye’nin zengin kültürel ögelerinin tanıtımını yaptı.

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, festival kapsamında standında Türk mutfağının eşsiz lezzetlerine ve geleneksel Türk el sanatlarının seçkin eserlerine yer verdi. Etkinlikte düzenlenen ebru atölyesinde çocuklar, ebru sanatını deneme fırsatı buldu.

Yerel kurum ve kuruluşlarda görev yapan çok sayıda Rumen yetkili, çocuklar, öğrenciler ve aileler başta olmak üzere bine yakın kişinin katıldığı festivalde çeşitli sergiler, yarışmalar ve halk oyunları gösterileri düzenlendi.

Romanya’da düzenlenen bütün etkinliklerde Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanıtmaktan gurur duyduklarını ifade eden Bükreş Yunus Emre Enstitü Koordinatörü Mustafa Yıldız, “Romanya’da düzenlenen her etkinlikte standımız hep ilgi odağı oluyor. Bu da bize ayrı bir şevk veriyor." dedi.

Diğer Etkinlikler

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE), 27 Mart 2024 tarihinde Bosna...

Afganistan'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), işsiz Afgan gençlere yönelik takı tasarım ve kuyumculuk...

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve...