Cemal Akyıldız Gravür Sergisi Karadağ’daydı

Yazıcı-dostu sürüm

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen ressam Cemal Akyıldız’ın “Gravür Resim Sergisi” Karadağlı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışı BIHOR Kültür Sanat Festivali kapsamında Petnyitsa Kültür Sanat Evinde 12 Temmuz 2015 tarihinde açılan sergi bugün kapanıyor.

Cemal Akyıldız Kimdir?

1933 yılında Trabzon’a bağlı Of’un Kaziret köyünde doğan Cemal Akyıldız, 1949 yılında Güzel Sanatlar Akademisi'ne girmek için 1949 yılında İstanbul'a geldi. Ressamlık eğitimini birçok ünlü ressamın atölyelerinde çalışarak geliştiren sanatçı; Babıâli'de gazete, matbaa, ev reklam resimleri çizerek mesleğini genç yaşta açtığı atölyesinde uygulamaya başladı. Burada aldığı resim eğitimi kendi tekniklerini gelişirmesinde ve çizgisini oluşturmasında önemli bir işlev gördü. Atölyesinde resmin her dalında çalışma yaparak afiş yazı dallarında yüzlerce pek çok çalışmaya imza atan ressam; gravür sanatını yeniden hayata geçiren sayılı ressamlardan birisi oldu.

Başlarda İstanbul ağırlıklı çalışan ancak daha sonra Anadolu’ya açılan Cemal Akyıldız, resimlerinde özellikle tarihi temaları işlemektedir. Milli mücadele süresince Türkiye’de yer alan önemli tarihi mekanları çizmek için Cumhurbaşkanlığı tarafından görevlendirilen Akyıldız Türkiye genelinde yaptığı çalışmalar Kültür ve Turizm Bakanlığınca yayımlanmıştır.