Çobanbey'de ve Bab'da “Hatırladıkça Biz Oluruz Sergisi”

Yazıcı-dostu sürüm

Geçen yıl ekim ayında Suriye’nin Azez kentinde açılan “Hatırladıkça Biz Oluruz Sergisi” 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Bab ve Çobanbey’de de açıldı. Osmanlı arşivlerinde bulunan Halep'e ilişkin belgelere yer verilen "Hatırladıkça Biz Oluruz / Osmanlı Dönemi Halep'inde Sosyokültürel Hayat" adlı sergi, 22 Eylül 2021 tarihinde Azez Yunus Emre Enstitüsünde ziyaretçilerin ilgisine sunulmuştu.

Sergide 1516-1916 yılları arasındaki dönemde ticaretten tarıma, dinî hayattan eğitime kadar birçok alanda Halep'teki gündelik hayata ışık tutan 32 eser yer alıyor.

BAB’DAKİ SERGİYE BÜYÜK İLGİ

Yunus Emre Enstitüsü ve Devlet Arşivleri Başkanlığı iş birliğiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında “Hatırladıkça Biz Oluruz Sergisi”nin açılışı 18 Mayıs 2022’de Bab’da yapıldı.

Osmanlı Devleti dönemi Halep’inde sosyokültürel hayat hakkında bilgi veren resmî yazıların bulunduğu sergi Türkçe ve Arapça olarak Bab Yunus Emre Enstitüsünde katılımcıların beğenisine sunuldu.

Gaziantep Vali Yardımcısı Burak Akeller, Gaziantep İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Vasıf Munis, Yunus Emre Enstitüsü Suriye Güvenli Bölge Koordinatörü Fikret Çıtak'ın ve farklı kurum ve kuruluşlardan birçok kıymetli davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen program ikram ile sona erdi.

Sergi 25 Mayıs’a kadar Bab Yunus Emre Enstitüsünde ziyaret edildi.

ÇOBANBEY’DE DE AÇILDI

“Hatırladıkça Biz Oluruz Sergisi”nin ikincisi 26 Mayıs 2022’de Çobanbey’de tarih meraklılarıyla buluştu.

Sergi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Çobanbey Tıp Fakültesinde üniversite öğrencileri ve katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Yunus Emre Enstitüsü Suriye Güvenli Bölge Koordinatörü Fikret Çıtak, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Çobanbey Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Okumuş ve Çobanbey Hastanesi sağlık görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen program ikram ile sona erdi.

Sergi 9 Haziran 2022 tarihine kadar ziyarete açık kaldı.

 

Diğer Etkinlikler

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Fransa'nın başkenti Paris'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 4 Türk kadın ressamın eserlerinin yer aldığı...

Rusya’nın başkenti Moskova’da “Türkiye’den Manzaralar” temalı resim sergisi açıldı.

Moskova Yunus Emre Enstitüsünün...