“Çocuklar İçin Türkçe (ÇİT) Okul Öncesi” Kitabı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün yayımladığı “Çocuklar İçin Türkçe (ÇİT) Okul Öncesi” kitabı 4-6 yaş aralığındaki çocukların Türkçe öğrenimine yönelik hazırlandı.  4-6 yaş grubunun öğrenme özelliklerinin dikkate alındığı kitap, 13 üniteden oluşuyor. Kitapta çocukların dili doğal bir biçimde kullanıp günlük yaşamda iletişim kurmalarını kolaylaştıracak, dinleme ve  konuşma becerilerini geliştirmeyi hedefleyip okul öncesi kazanımlarını kapsayan etkinliklere yer verildi.

OYUNLAR, ŞARKILAR VE BOYAMA ETKİNLİKLERİYLE TÜRKÇE ÖĞRENİMİ

Ders kitabındaki etkinliklerin yanı sıra öğretmen kılavuz kitabında, öğreticilere yardımcı olacak alternatif etkinlik ve oyun önerileri de sunuldu. Kitapta yer alan öğrenmeyi eğlenceli hâle getiren ilgi çekici eğitsel oyunlar, şarkılar ve boyama etkinlikleri ile öğrencilerin güdülenme düzeyleri artırılıyor. Bu sayede çocukların daha etkin bir şekilde Türkçe öğrenmesi sağlanıyor.

TÜRKÇE ÖĞRENMEK İSTEYEN TÜM ÇOCUKLAR İÇİN

“Çocuklar İçin Türkçe (ÇİT) Okul Öncesi” kitabının, başta ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyeli çocuklar olmak üzere Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenmek isteyen bütün çocuklar ve bu alanda çalışan öğreticilerin kaynak ihtiyacını karşılaması hedefleniyor.

“Çocuklar İçin Türkçe (ÇİT) Okul Öncesi”ne Enstitünün web sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

6-9 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR İÇİN TÜRKÇE (ÇİT) SETİ

Enstitünün ayrıca 6-9 yaş arası çocukların Türkçe öğrenimine yönelik hazırladığı “Çocuklar İçin Türkçe (ÇİT) Seti” de bulunuyor. A1 düzeyde Türkçe öğrenmeyi hedefleyenlere yönelik hazırlanan sette ders kitapları, öğretmen kılavuz kitapları, şarkılar ve dinleme kayıtları yer alıyor.