Derya Türkan'dan Yunus Emre Seçkisi

Yazıcı-dostu sürüm

Berlin Yunus Emre Enstitüsü, ünlü klasik kemençe sanatçısı Derya Türkan ile bütün dijital müzik platformlarında yayınlanmak üzere Yunus Emre Seçkisi oluşturdu. 

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) 2021'i Yunus Emre yılı ilan etmesi dolayısıyla Berlin Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında klasik kemençe virtüözü Derya Türkan ile özel bir çalışmaya imza atıldı. Sanatçı Derya Türkan ile yapılan çalışma kapsamında bütün dijital müzik platformlarda yayınlanmak üzere özel "Yunus Emre Şiirler" seçkisi hazırlandı.

Türk dili ve kültürünün temel taşlarından biri olan Yunus Emre'nin vefatının 700. yılına ithafen hazırlanan projede, Derya Türkan tarafından birbirinden değerli eserler listeye alındı. Enstitünün sosyal medya hesaplarında #YunusEmreyiDinliyorum#IchHöreYunusEmre etiketiyle paylaşılan müzik listesi; milyonlarca abonesi olan Spotify, Apple Music ve SoundCloud gibi uluslararası dijital müzik platformlarında erişime sunuluyor.

TÜRK MÜZİĞİNİN BİRÇOK TÜRÜNDE YUNUS EMRE ESERLERİ

Derya Türkan, projenin amacını şu ifadelerle özetledi: "Yunus Emre’nin müziğimize katmış olduğu güzellikleri ve hatta birçok müzik çeşidine yaptığı katkıları özetleyebilmek adına Berlin Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte Yunus Emre şiirlerinden bestelenmiş veya ilham alınmış müzikleri seçki olarak hazırladım. Bu seçkide hem Yunus Emre şiirlerinden bestelenen türkü ve modern müzik sahasındaki eserler hem de tasavvuf kültürüne ait eserlerden seçkiler bulabilirsiniz."

KUDSİ ERGÜNER'DEN ERKAN UĞUR'A BİRÇOK SANATÇI BU LİSTEDE

Müzik listesinde tanınmış isimlerin yan sıra Türk klasik müziği kategorisinde yer alan eserler ve günümüzden eserler yer alıyor.  Bora Yılmaz’dan "Ben Bu Meclislerde İbretler Gördüm", Kudsi Ergüner ve Yusuf Bilgin’den "Psaumes de Yunus Emre -Unicité", Ahmet Özhan’dan "Ben Yürürüm Yane Yane" gibi eserlerin yer verildiği listede aynı zamanda Tülay German’ın "Aşkın Aldı Benden Beni", Erkan Oğur’un "İşitin Ey Ulular", Fazıl Say ve Senem Demircioğlu’nun "Yunus Emre Oratoryosu-Ağlamaktır Benim İşim" isimli parçaları yer alıyor.

Derya Türkan tarafından oluşturulan Yunus Emre Şiir Seçkisi'ni Berlin Yunus Emre Enstitüsünün @yeeberlinTR TwitterFacebook ve Instagram hesaplarından dinleyebilirsiniz.

Diğer Etkinlikler

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde 27 Mart 2024...

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, 14 Mart 2024 tarihinde Nevruz Bayramı dolayısıyla bir konser verdi...