Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı

Yazıcı-dostu sürüm

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde, medya okuryazarlığı konusunda dünyanın farklı ülkelerinde yerleşik yaşayan Türk vatandaşlarına farkındalık kazandırmak ve medya ortamlarını doğru kullanabilen, ileti ve içerikleri sağlıklı bir şekilde anlayan ve yorumlayabilen medyaya hakim kullanıcıların yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı düzenlenmektedir.

Daha önce farklı ülkelerde düzenlenen “Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı”nın altıncısı Belgrad’da 28 Mayıs 2022 saat 10:30 - 15:00 arası Belgrad Mona Plaza da gerçekleştirilecektir.

Söz konusu çalıştayda dijital çağın medya okuryazarlığının nasıl olması gerektiği yapılan oturumlarda tartışılacak. Çalıştay konukları arasında Doğuş Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ve Belgrad Üniversitesi Filoloji Bölümü Öğretim Üyesi Pof. Dr. Mirjana Marinkoviç de yer alacak.

Dijital Okuryazarlığın Önemine Vurgu Yapılacak

Yunus Emre Enstitüsü Kültürel Diplomasi Akademisi Koordinatörü Dr. Melih Barut ise “Dijital Çağda Metaverse Etkisi” konuşmasıyla Çalıştaya katkı verecek.

 

Yer:  Mona Plaza Solunska 21, Beograd

Tarih: 28.05.2022 

Saat: 10:30 - 15:00

Dil: Türkçe