Doha’da “Türk ve Katar Müziği Konseri”

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Doha Büyükelçiliği, Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Katar Müzeleri organizasyonu ve Türk Hava Yolları sponsorluğuyla Katara Kültür Köyünde “Şehirlerden Yükselen Melodiler/ Türk ve Katar Müziği Konseri” gerçekleştirildi.

Doha’nın geleneksel yapı mimarisinden ilham alınarak inşa edilmiş Katara Drama Tiyatrosunda düzenlenen konserin amacı UNESCO tasarım şehri Katar ve UNESCO müzik şehri Kırşehir arasındaki kültürel bağları kuvvetlendirmektir.

T.C. Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu’nun konuşmasının ardından Katarlı Sanatçı Abdulrahman Al-Thani Katar müziğinden esinlenerek bestelediği üç parça çaldı. Sonrasında Türk Sanatçılarımız Dr. Evrim Kaşıkçı ve Osman Ekşi Türkiye’nin farklı yörelerinden Türküler seslendirdiler.

Büyük coşku ve yoğun katılım ile gerçekleştirilen konsere Katarlılar ve Katar’da ikamet eden Türkler ve yabancılar katıldı.

TÜRK SUFİ MÜZİĞİ KONSERİ BÜYÜK BEĞENİ KAZANDI

Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde 12 Ekim 2022 tarihinde ise Latif Bolat, Sinan Söyler ve Yusuf İlker Karaaslan tarafından “Türk Sufi Müziği Konseri” icra edildi.

Uzun yıllardır ABD’de yaşayan Müzisyen, Besteci, Türk Müziği ve Folkloru Uzmanı olan Latif Bolat Anadolu’nun gizemli felsefesini ve müziğini tanıtmak için çalışmalar yürütmekte, dünyanın her tarafında konser ve konferans çalışmalarını sürdürüyor. İlk kez Katar’a gelen Latif Bolat Doha’da Türk sufi müziğinin tanıtımını yaptı.

Latif Bolat ve Ney sanatçıları Sinan Söyler ve Yusuf İlker Karaaslan tarafından gerçekleştirilen konserin sonunda Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan sanatçılara teşekkür belgelerini takdim etti.

Diğer Etkinlikler

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde 27 Mart 2024...

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, 14 Mart 2024 tarihinde Nevruz Bayramı dolayısıyla bir konser verdi...