Dünya Çocuklarıyla Oyunlar Oynuyoruz

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, 2019 yılı projelerine bir yenisini daha ekliyor. Geleneksel sokak oyunları ve sanatsal atölyelerle çocukların doğa ile temasını artırmak, ekran bağımlılığı da dâhil her tür bağımlılığa karşı toplumun dikkatini çekmek ve Türkiye’nin çocuk dostu ülke imajını güçlendirmek amacıyla 7 ülkede “Çocuk Festivali” gerçekleştiriyor.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOKAUM) iş birliğinde gerçekleştirilecek festival kapsamında çocuklara, geleneksel sokak oyunları ve sanatsal atölyeler ile iki gün boyunca birbirinden farklı etkinlikler sunulacak. İlkinin 13-14 Nisan 2019 tarihinde Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de gerçekleştirileceği “Çocuk Festivali” Ürdün-Amman, Katar-Doha, İspanya-Madrid, Almanya-Köln, Avusturya-Viyana ve Güney Kore-Seul’da gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında, çocuklara “haydi dışarı” demeye hazırlanan Enstitü, geleneksel çocuk oyunları ve sanatsal atölyelerle, doğada eğlenceli bir dünyanın kapılarını dünya çocukları için aralayacak.  

Yunus Emre Enstitüsü “Çocuk Festivali” Hazırlıklarına Başladı

Çocuk festivalinin hazırlıkları kapsamında etkinliklerde görev alacaklara yönelik Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Uygulamaları ve Araştırma Merkezi akademik danışmanlığında eğitimler gerçekleştirildi.

Etkinliklerde görev alacak Gençlik ve Spor Bakanlığı kamp liderleri ile Enstitü personeline yönelik eğitimler 27-30 Mart 2019 tarihlerinde Antalya ve Ankara’da gerçekleştirildi. Ankara Üniversitesi’nde görevli akademisyenler Prof. Dr. Müge ARTAR, Prof. Dr. Ayşe ÇAKIR İLHAN, Dr. Ceren KARADENİZ ve Fedile TİLCE tarafından verilen eğitimlerde çocuk gelişimi ve çocukla iletişim, çocuk psikolojisi, çocuk festivalleri, kültürlerarası iletişim, okul Dışı Öğrenme Ortamları ve etkinlik yönetimi gibi teorik derslerin yanı sıra atölye uygulamaları ile festivallerde gerçekleştirilecek çalışmaların örnekleri gerçekleştirildi.