Dünya Dili Türkçeye İlgi Artıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü 2022 yılında yabancılara Türkçe öğretimi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Müdürlüğü tarafından salgın sürecinin başlangıcından itibaren düzenlenen çevrim içi Türkçe kursları sayesinde dünyanın her yerinden Türk dili ve kültürüne ilgi duyanlar, zaman ve mekândan bağımsız olarak Türkçeyi öğrenme imkânı buluyor.

195 ÜLKEDEN 15 BİN 876 KİŞİ BAŞVURU YAPTI

Yunus Emre Enstitüsünün teknoloji tabanlı öğretim içeriklerinden biri olan Türkçe Öğretim Portalı’na, learnturkish.com adresi üzerinden 2022 yılı itibarıyla 195 ülkeden 15 bin 876 kişi Türkçe kurslarına başvuru yaptı. Enstitü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Naim Çiçekler, okutmanlarla gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, çevrim içi Türkçe kurslarıyla kültür merkezi bulunmayan onlarca ülkeye ulaşıldığından ve Enstitünün, Türkiye’nin kültürel diplomasi alanında önemli bir aktörü hâline geldiğinden bahsederek yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.

Alanında uzman okutmanlar tarafından öğrenme kaynakları ve çevrim içi öğrenme platformu aracılığıyla, hafta içi ve hafta sonu Türkçe kursları düzenlendi. Farklı coğrafyalardaki ülkelerin saat dilimlerine uygun olarak her seviye ve yaşa yönelik düzenlenen kurslarla Türkçe öğrenmek isteyen binlerce kişiye ulaşıldı.

YÜZ YÜZE VE ÇEVRİM İÇİ TÜRKÇE ÖĞRENME FIRSATI

Tüm dünyada zorlu geçen salgın döneminde Türkçe öğrenmeye artan talebin karşılanabilmesi için Yunus Emre Enstitüsü tarafından kültür merkezlerinde gerçekleştirilen kursların yanı sıra dijital öğrenme içerikleri hazırlanarak ve çevrim içi kurslar düzenlenerek yüz yüze kurslarda Türkçe öğrenme imkânı olmayanlara Türk dili ve kültürünü öğrenme fırsatı veriliyor. Enstitünün YouTube kanalında yayınlanan ders öğretimi videoları, kitap setleri ve dijital kitaplar ile çevrim içi öğrenme deneyiminin tüm avantajları Türkçe meraklılarına sunuluyor.

Dünya genelinde 65 kültür merkezi aracılığıyla faaliyetlerini sürdüren Yunus Emre Enstitüsü, çevrim içi kurslarla kültür merkezi bulunmayan coğrafyalara da ulaşıp Türk kültürünü tanıtmak, ülkelerarası dostlukları pekiştirmek amacıyla dünya ve medeniyet dili Türkçeyi öğreterek binlerce Türk dili ve kültürü sevdalısına ulaşmayı hedefliyor.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) ev sahipliğinde "Türkçe Öğretim Merkezi Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı"...

Köstence Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde Dobruca bölgesinde görev yapan öğretmenlerin mesleki gelişimlerine...

Berlin Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Alman Johanna-Eck Okulu arasında iş birliği anlaşması...

Dünya genelinde 53 ülkede 64 kültür merkezi bulunan, merkezi bulunmayan coğrafyalarda ise çevrim içi...