Dünya Türk Kahvesi Günü Madrid’de Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın sayılı mutfakları arasında yer alan ve birbirinden farklı lezzetleri barındıran Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini gastrodiplomasi faaliyetleri aracılığıyla farklı coğrafyalara taşımaya devam ediyor.

T.C. Madrid Büyükelçiliği ve Madrid Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle UNESCO tarafından ilan edilen “Dünya Türk Kahvesi Günü” münasebetiyle İspanya’nın başkenti Madrid’de Türk kahvesini tanıtmak amacıyla gastrodiplomasi faaliyetlerinden bir yenisi daha düzenlendi.

Intercontinental Otelin ev sahipliğinde ve Kurukahveci Mehmet Efendi markasının sponsorluğunda 5 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen faaliyete, T.C. Madrid Büyükelçisi Burak Akçapar, Madrid Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Cumhur Ersin Adıgüzel, diplomatik temsilciler, yerel kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetliler olmak üzere yüze yakın kişi katıldı.

MADRİDLİLER YÜZLERCE YILLIK GEÇMİŞE SAHİP OLAN TÜRK KAHVESİNİ TATTI

İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesi’nde yer alan, kendine özgü aroması, telvesi ve köpüğüyle diğer kahveler arasında öne çıkan Türk kahvesi, Madridliler tarafından büyük beğeni topladı.

T.C. Madrid Büyükelçiliği ve Madrid Yunus Emre Enstitüsü tarafından İspanya’da ilk kez 2019 yılında gerçekleştirilen Türk kahvesi gastrodiplomasi faaliyeti, salgın döneminden sonra ikinci kez gerçekleştirildi.

T.C. Madrid Büyükelçisi Burak Akçapar açış konuşmalarında, Türk kahvesinin dünyanın en lezzetli kahvelerinden biri olduğunu dile getirerek, kahvenin Türk kültüründe dostluk ve misafirperverliğin sembollerinden biri olduğunu; Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde sosyalleşme mekânları olarak ortaya çıkan kahvehanelerin bu yönüyle bir kültür ve eğitim mekânı işlevi gördüğünü ifade etti.

Madrid YEE Koordinatörü Cumhur Ersin Adıgüzel, aile içinde veya arkadaşlar arasında sohbete eşlik eden Türk kahvesinin hazırlanışından sunumuna kadar büyük bir itina gösterilmesinin ardındaki sebebin Türk kültüründeki yeri olduğunu belirtti.

Türk kahvesinin İspanya’da tanıtılmasına yönelik faaliyetlere T.C. Madrid Büyükelçiliği ve Madrid Yunus Emre Enstitüsü tarafından gelecek yıllarda da devam edilerek Türk kahvesi etkinlikleri geleneksel hâle getirilecek.

 

Diğer Etkinlikler

Londra Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde, ünlü Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı "SEBZE: Türk...

Fas'taki Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sale kentinde özel ihtiyaç sahipleri için iftar programı...

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsünde 7 Mart 2024 tarihinde Sabina Daciç'in kaleme aldığı ve geleneksel ev yemekleri ve...

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'da bulunan büyükelçi eşlerine Türk...