"Fas'ta Ramazan" Video Yarışması Ödülleri

Yazıcı-dostu sürüm

“Fas’ta Ramazan” konulu kısa video yarışmasında dereceye giren üç katılımcının ödülleri, Rabat Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen ödül töreninde takdim edildi. 

Rabat Yunus Emre Enstitüsünün Fas Krallığı Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı Rabat-Sale-Kenitra Bölge Müdürlüğü, Ulusal Güzel Sanatlar Enstitüsü ve V. Mohammed Üniversitesi Edebiyat ve Beşerî Bilimler Fakültesi iş birliğiyle düzenlendiği “Fas’ta Ramazan” konulu kısa video yarışmasında dereceye giren üç katılımcıya ödülleri verildi.

Nisan-Mayıs ayları arasında kısa videolarının çekilip internet üzerinden gönderildiği yarışmanın ödül töreni, 2 Temmuz 2021 tarihinde Rabat Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) düzenlendi. Ödül töreninde kazananlara ödülleri Rabat YEE Müdürü Ensar Fırat, Abdelmalik Assaadi Üniversitesi İletişim Profesörü Dr. Abdellah Abu Awad ve gazeteci Abdellah Addamoon tarafından takdim edildi.

Yarışmada birincilik ödülünü Soufaine El Fassiki, ikincilik ödülünü Esma Adnani ve üçüncülük ödülünü Yasin Tazi kazandı. “Fas’ta Ramazan” ile ilgili kırktan fazla kısa videonun yer aldığı yarışmanın ödül töreninde birinciye Türk Havayolları'ndan İstanbul’a gidiş-dönüş uçak bileti, ikinci ve üçüncüye profesyonel fotoğraf makinesi verildi.

 

 

Soufaine El Fassiki'nin yarışmada birinci olan
videosu

 

FAS HALKIYLA DOSTLUK BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRMEK İÇİN İYİ BİR FIRSAT

Kutsal Ramazan ayının Fas kültüründe de önemli bir yeri olduğuna değinen Rabat YEE Müdürü Ensar Fırat, “Rabat Yunus Emre Enstitüsü olarak bu kısa video yarışmasının, Türk kültürüyle yerel kültürün ortak noktalarına vurgu yapılarak Fas halkıyla dostluk bağlarımızı güçlendirmek için iyi bir fırsat oluşturduğunu düşünüyorum.” dedi.

(Soldan sağa) Yarışmada birinci olan Soufaine El Fassiki, üçüncü olan Yasin Tazi ve ikinci olan Esma Adnani

Rabat Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği yarışmaya katılarak birinciliği elde eden Soufaine El Fassiki, yarışmaya katılmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Soufaine El Fassiki, ödül töreninde yarışmanın kendi gelişimine ve Fas dışında da izleyici kitlesi yakalamasına fırsat sunduğunu ifade ederek yarışmada emeği olan herkese teşekkür etti.

Yarışmada ödül kazanan videolar Enstitünün sosyal medya hesaplarından izlenebiliyor.

Rabat Yunus Emre Facebook sayfası

Rabat Yunus Emre Twitter sayfası

Diğer Etkinlikler

Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards 2023 Sergisi, Londra’da...

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de  “Hırvatistan’da Türkiye” temalı bilgi yarışması gerçekleştirildi.

T.C....

Yunus Emre Enstitüsü, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılına damgası vuran büyük çaplı faaliyetler gerçekleştirerek...

Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Hankuk Yabancı Çalışmalar Üniversitesi (HUFS) tarafından “Türkiye-Güney Kore...