Geleneksel Osmanlı Tatlıları İtalya’da

Yazıcı-dostu sürüm

Geleneksel Osmanlı tatlıları, İtalya’nın başkenti Roma'da düzenlenen etkinlikle İtalyanlara tanıtıldı.

Roma Yunus Emre Enstitüsü ile Ordu Ünye Belediyesi ve Ünye Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Osmanlı mutfağına özgü tatlıların yapılışı, Türk kültüründeki yeri ve önemi ile birlikte tüketim alışkanlıklarına ilişkin sunum gerçekleştirildi.

Sunumun ardından Şef Ercan Yılmaz ve ekibinin hazırladığı Osmanlı tatlılarından; helatiye, paluze, baklava, lokma, sütlaç, helva, aşure, kadayıf, kalburabastı ve lokum ikram edildi.

Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar ulaşan tatlıları tanımanın yanı sıra tatma fırsatını bulan İtalyanlar, programa yoğun ilgi gösterdi.