Gönüllü Elçilerinin Rotası Bu Yıl Da Türkiye

Yazıcı-dostu sürüm

Yurt dışında faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitülerinde Türkçe öğrenen başarılı gençler, bu yıl da Türkçe Yaz Okulu’nda buluştu. 

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkçeye gönül veren yüzlerce öğrencinin katılımıyla her yıl gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu’nun onuncusu Radisson Blue Otelde düzenlenen açılış programı ile başladı.

48 ülkeden 100 öğrencinin yer aldığı program, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim ve Türkoloji Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu’nun açış konuşması ile başladı. Programın içeriği hakkında öğrencileri bilgilendiren Kartallıoğlu, kültürel gezi ve etkinliklerle Türkiye’yi daha yakından tanıma fırsatı bulacak olan öğrencilerin, ülkelerine döndüklerinde birer kültür elçisi olacaklarını vurguladı.

Katılımcıların da duygu ve düşüncelerini paylaştığı açılış programında, yaz okuluna Kosova’dan katılan Fiona Thaçi “Burada olduğum için çok mutluyum. Türkiye’yi daha önce sadece kitaplardan ve televizyondan görüyordum. Bazen rüyalarımda Türkiye’de olduğumu görüyordum.  Şimdi ise rüyalarım gerçekleşecek. Bu fırsatı bizlere sunan Yunus Emre Enstitüsüne gönülden teşekkür ediyorum.’’ ifadelerine yer verdi.

Farklı ülkelerden gelen katılımcıların yerel çalgı ve kıyafetleriyle sahne aldıkları gecenin devamında öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Ankara’da 8 Temmuz - 4 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek 10. Türkçe Yaz Okulu kapsamında günün ilk yarısı Türkçe dersleri alacak olan katılımcılar, öğleden sonra Türk kültürünü daha yakından tanımaları amacıyla İstanbul, Bursa, Bartın, Amasra ve Bolu’da düzenlenecek kültürel ve sosyal gezilere katılacaklar. Haftanın bir günü geleneksel Türk okçuluğundan yemek kursuna, halk danslarından diksiyon kursuna pek çok atölye çalışmasında yer alacak öğrenciler, Yunus Emre Enstitüsü Yaz Okullarının İstanbul’da buluşacağı kapanış programının ardından gönüllü kültür elçileri olarak ülkelerine uğurlanacak.