Güney Koreli Gençler Türkçe Öğreniyor

Yazıcı-dostu sürüm

Güney Kore'de farklı yaş ve meslek gruplarının ilgi gösterdiği Türkçe kursları, binlerce kilometre uzaktan Türkiye’ye ilgi duyan gençleri bir araya getirdi. Seul Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenmeye başlayan gençler, Türk kültürüyle buluşma imkânı da buldu.  

Türkiye’ye olan ilgisinden dolayı Türkçe öğrenmeye karar verdiğini belirten kursiyerlerden Baek In Tae, Avrupa Ligi maçlarından takip ettiği Türk kulüpleri vesilesi ile Türkiye’ye ilgisi oluştuğunu ve Türkçe öğrenmeye karar verdiğini ifade ediyor.  

Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada üç gün, üç aylık planlanan ders programıyla kursiyerlerin ilk ayın sonundan itibaren kendilerini Türkçe ifade edebilecek seviyeye gelmesi hedefleniyor. Bu hedefle yoluna devam eden Enstitüde, kursların farklı seviyelere hitap edecek şekilde çeşitlenmesi planlanıyor.

Türkçe kurslarının yanı sıra Türkiye'nin kültürel zenginliklerini tanıtmak üzere çeşitli faaliyetler düzenlemeye devam eden Enstitü, 19 Mayıs Pazar günü Seongnam Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisini düzenlenen "Global Harmony Festivali"nde Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor. 

Dünya çocuklarını geleneksel sokak oyunları ile buluşturan "Çocuk Festivali" ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle bu yıl ikincisi düzenlenen “Türk Film Haftası” da yıl içerisinde Güney Korelilerle buluşturalacak etkinlikler arasında yer alıyor.