Güney Koreliler Türkçe Konuşarak Yarıştı

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Güney Kore’de Türk dilini ve kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik ses getiren faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Türkiye’ye, Türkçeye ve Türk kültürüne yoğun ilgi gösteren Güney Koreli gençler, Seul Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği etkinliklerde bir araya geliyor.

Seul Yunus Emre Enstitüsü ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) Mezunlar Derneği iş birliğiyle 9 Aralık 2022 tarihinde “IV. Türkçe Konuşma Yarışması” düzenlendi.

Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi Obama Salonu’nda finali düzenlenen yarışmada T.C. Seul Büyükelçisi Murat Tamer, HUFS Rektör Yardımcısı Jang Tae-Yeop ile Türkçe ve Azerbaycanca Bölüm Başkanı Prof. Dr. Chong Jin Oh tarafından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

Yarışmada başlangıç ve orta seviyede Türkçe bilen öğrenciler, ayrı kategorilerde serbest konulu Türkçe konuşma becerilerini sergilediler.

Türk Hava Yollarının sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada THY Seul Müdürü Mehmet Gürülkan, yarışmada birinci olan adaylara Türkiye’ye gidiş-dönüş biletlerini takdim etti. T.C. Seul Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Esin Tezbaşaran, Kültür ve Tanıtma Müşaviri Büşra Karatepe, Ticaret Müşaviri Münir Oğuz ve HUFS Mezunlar Derneği Başkanı Cheon Bugi tarafından yarışmada ikinci ve üçüncü olan adaylara ödülleri verildi.

GÜNEY KORELİLER TÜRK KÜLTÜRÜNÜ SAHNEYE TAŞIDI

Güney Koreli güzel sanatlar bölümü öğrencilerinden oluşan “Yankı” adlı dans grubu Türk halk danslarıyla; Türkoloji bölümü öğrencileri de Türkçe şarkılarıyla geceye renk kattı.

Programda öğrenciler arasında gerçekleştirilen çekilişin ardından çeşitli ödüller de sahiplerine takdim edildi.

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...