Hartum’da Sudan’a Özgü El İşi Ürünler “Senin Pazarın” Sergisinde

Yazıcı-dostu sürüm

Sudanlı onlarca ev hanımı ve genç kız, el emeği göz nuru döktükleri ürünlerini başkent Hartum'daki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) sergiledi.

Makam Handmade adlı el işi ürünleri merkezi bünyesindeki 33 kadın ve genç kız 1 Ağustos 2022 tarihinde "Senin Pazarın" adlı sergiyi açtı.

Sudan’a özgü çeşitli ürünlerin yer aldığı sergide çantadan, elbise ve takılara, bitkisel ürünlerden kokulara, pasta ve tatlılardan çömlek eşyalara kadar yüzlerce çeşit ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Projenin ve merkezin kurucu müdiresi Makam İbrahim, 33 kişinin katıldığı projenin, el işi üretimi ve gençlerin projelerini desteklemek amacıyla başladığını söyledi.

 

“TÜRK KURUMLARIYLA İŞ BİRLİLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ”

İbrahim, "Katılımcıların çoğunluğu ev hanımları ve evlerinde yaptıkları ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunacaklar. Kadınlara, üretime yönelik eğitimler vermeyi istiyoruz. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) gibi Türk kurumlarıyla iş birliği yapmayı arzuluyoruz. İlk sergimize ev sahipliği yaptığı için Hartum Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ederim." ifadelerini kulandı.

Hartum Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Faruk Esen de "Sudanlı kadınlar kendi ürettikleri işleri hem sergileme hem de satma şansı elde ettiler. Hartum Yunus Emre Enstitüsü olarak bu tür işleri sürekli destekliyoruz fakat bu büyüklükte ve bu amaçla açtığımız ilk sergi oldu bu. 3 gün boyunca sergi açık kalacak." dedi.

Diğer Etkinlikler

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE), 27 Mart 2024 tarihinde Bosna...

Afganistan'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), işsiz Afgan gençlere yönelik takı tasarım ve kuyumculuk...

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve...