Hartum’da Türkiye’de Yüksek Öğretim Konuşuldu

Yazıcı-dostu sürüm

Hartum Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezinde, Türkiye’deki yüksek öğrenim imkânları hakkında bir program gerçekleştirildi. Programa Sudan’daki farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyen ve Sudanlı genç katıldı.

Sudan’ın başkenti Hartum’da bulunan, Hartum Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezinde, Türkiye’de yüksek öğrenim görmek isteyen Sudanlı gençler ve akademisyenler için özel bir program düzenlendi.

Sudan Türkiye Mezunları Derneğinin katılımıyla 11 Şubat 2021 tarihinde gerçekleşen programda, Türkiye’de üniversite okumak için imkân ve alternatif seçenekler detaylı bir şekilde ele alındı.

 

TÜRK ÜNİVERSİTELERİ, TÜRKİYE BURSLARI VE YÖS KONUŞULDU

Programda; Türkiye Bursları, Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS), Diyanet Vakfı Bursları ve Türkiye’deki üniversitelerin nitelikleri ele alındı.

Sudan’daki Türkiye Mezunları Derneği iş birliği ile yapılan programa Omdurman İslam Üniversitesi Rektörü; Uluslararası Afrika Üniversitesi, Kuranı Kerim Üniversitesi ve Hartum Üniversitesinden akademisyenler, çok sayıda Sudanlı genç ve Sudan'da bulunan yabancı öğrenciler katıldı. Programda; Türkiye Bursları, Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS), Diyanet Vakfı Bursları ve Türkiye’deki üniversitelerin nitelikleri konuşuldu.

TÜRKİYE’DEN MEZUN OLAN SUDANLILAR DENEYİMLERİNİ ANLATTI

Seminerde Türkiye mezunu Dr. Yasir Doud, Nadia Ali, Esra Elsir ve Shadi Ahmed yaptıkları sunumlarla Sudanlı gençlere bilgi ve tecrübelerini aktardılar ve adaylardan gelen soruları cevapladılar.

Türkiye Bursları hakkında gelen sorulara cevap veren Dr. Yasir Doud; “Türkiye Burslarına başvurular 20 Şubat 2021 tarihinde sona erecek. Başvuru için öncelikle resmi web sayfası olan www.turkiyeburslari.gov.tr adresinden üye olmak gerekiyor, sonra da başvurunuzu tamamlamanız gerekiyor. Başvuru sayfası dilerseniz Arapça veya İngilizce olarak da hizmet veriyor.” şeklinde konuştu.

Afrika ülkeleri arasında yoğun genç nüfusuyla dikkat çeken Sudan’dan her yıl çeşitli akademik fırsatlar vesilesiyle çok sayıda genç eğitim için Türkiye’yi tercih ediyor.

Diğer Etkinlikler

Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği ve Brunei Yunus Emre Enstitüsü tarafından Brunei Savunma Bakanlığı (...

Yunus Emre Enstitüsü, Latin Amerika’da Türkiye’nin kültürel mirasını tanıttığı faaliyetlerle farklı ülkelerde Türk...

Iraklı Polisler Türkçe Öğreniyor

 

Yunus Emre Enstitüsü, Bağdat'ta bulunan Irak İç İşleri Bakanlığı Diller...

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği ve Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından “17...