Herceg Novi’de XVI. Yaz Gitar Festivali

Yazıcı-dostu sürüm

Podgoritsa Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin destekleriyle, Karadağ’ın Herceg Novi Belediyesi ve Turizm Organizasyonu iş birliğiyle bu yıl 16.’sı düzenlenen “Yaz Gitar Festivali”nde Türkiye’yi, dünyaca ünlü gitar sanatçısı Cenk Erdoğan temsil etti.

CENK ERDOĞAN’IN UNUTULMAZ ESERLERİ GECEYE RENK KATTI

Herceg Novi’nin eski şehir bölgesinde bulunan Müzik Meydanında 18 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilen konserde sahneye çıkan Grammy ödüllü sanatçı Cenk Erdoğan, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Erdoğan, "Revan", "Bozkır", "Kara giden", "Yağmurla gelen", "Beyaz" gibi özgün bestelerinin yanı sıra “Gül Kuruttum”, “Kadınım” gibi eserleri de müzikseverlerle paylaştı.

Cenk Erdoğan, konser açış konuşmasında festival komitesine ve Yunus Emre Enstitüsüne bu muhteşem organizasyonu gerçekleştirdikleri ve kendisini Karadağlı müzikseverlerle bir araya getirdikleri için teşekkürlerini iletti.

DÜNYACA ÜNLÜ GİTAR SANATÇILARI BİR ARAYA GELDİ

16. Yaz Gitar Festivali’ne Cenk Erdoğan’ın yanı sıra dünyaca ünlü Avustralyalı gitar sanatçısı Tommy Emmanuel, ünlü Makedon gitar sanatçısı Vlatko Stefanovski, Karadağlı gitar sanatçıları Aleksandra Tepavčević ve Ivana Cikić’in yanı sıra Sırbistan’dan Tamara Jokić ve Dušan Popović Lipovec ve İspanya’dan Rafael Aguirre katılarak müzikseverlerle buluştular.

Diğer Etkinlikler

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde 27 Mart 2024...

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, 14 Mart 2024 tarihinde Nevruz Bayramı dolayısıyla bir konser verdi...