Hollanda'da "Grand Bazaar" Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Hollanda’nın Lahey kentinde düzenlenen "Grand Bazaar" (Kapalı Çarşı) etkinliğinde, besteci ve piyanist Selim Doğru yönetimindeki "reART Ensemble" grubu sahne aldı.

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü ve Zuiderstrand Tiyatro Salonu tarafından Lahey'deki Yeni Kilise'de organize edilen konserde, doğu ve batı enstrümanlarıyla çalınan ezgiler müzikseverlerin sunuldu.

Hollandalı kemancı Emma Breedveld, neyzen Sinan Arat, perküsyoncu Alper Kekeç, kontrbasçı Ardashes Agoshian ve ses sanatçıları Aylin Sezer, Ezgi Köroğlu ve Sinan Vural'dan oluşan "reART Ensemble" grubu tarafından icra edilen konser büyük beğeni topladı.

Konserde ayrıca, Hollandalı Nico Schippers tarafından yönetilen, farklı etnik kökenli müzisyenlerden oluşan "Jonge Blazers Nederland" (Hollanda Genç Üfleyenler) adlı grup da batı enstrümanlarıyla, mehter takımı tarafından çalınan "Hücum Marşı" gibi Türk müziklerinden eserler sundu.

Konserin sonunda Âşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" adlı eserini seyirciler ile birlikte seslendiren sanatçılar, uzun süre ayakta alkışlandı.