Hollanda’daki Türkçe Öğretmenlerine Hizmet İçi Eğitim

Yazıcı-dostu sürüm

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü, Hollanda’daki Türkçe öğretmenlerine yönelik olarak dijital bir eğitim programı düzenledi. 22-23 Haziran tarihlerinde sosyal medya platformu Zoom üzerinden düzenlenen hizmet içi eğitim programı, Yunus Emre Enstitisü Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu ve Yunus Emre Enstitüsü Amsterdam Müdürü Abdullah A. Altay’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Katılımın yoğun olduğu, “Türkçe Öğretimi Eğitici Eğitimi” isimli programına 54 Türkçe öğretmeni katıldı. Programın birinci gününde, iki dil bilen Türk çocuklarına Türkçe öğretiminde alanda çalışan öğretmenlerimize eğitim sunumları yapıldı. Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Kara, Aziz Kiril ve Metodity Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ülker Şen, Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mustafa Durmuş, Tilburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kutlay Yağmur, Gazi Tömer Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Gazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kemalettin Deniz yaptıkları sunumlarla Türkçe öğretmenlerini bilgilendirdi. 

Programın ikinci ve son gününde de Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatma Açık, Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu, Prof. Dr. Adnan Kan ve Prof. Dr. Gıyasettin Aytaş; Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Özay Karadağ ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bayram Baş, yaptıkları sunumlarla eğitim programını tamamladı.  

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) ev sahipliğinde "Türkçe Öğretim Merkezi Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı"...

Köstence Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde Dobruca bölgesinde görev yapan öğretmenlerin mesleki gelişimlerine...

Berlin Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Alman Johanna-Eck Okulu arasında iş birliği anlaşması...

Yunus Emre Enstitüsü 2022 yılında yabancılara Türkçe öğretimi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkçe Öğretimi...