“İlahi Aşkın Sesi” Milletlerarası İlahi Beste Yarışması

Yazıcı-dostu sürüm

Hafız Abdullah Nazırlı (HAN) Vakfı tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen "İlahi Aşkın Sesi" Milletlerarası İlahi Beste Yarışması bu yıl Yunus Emre Enstitüsünün ana sponsorluğunda yapılıyor. Yunus Emre ve Türkçe Yılı Kapsamında yapılan yarışmada, bestelenen Yunus Emre şiirleri yarışacak.

Han Vakfı tarafından hayata geçirilen yarışmanın ilki 2016 yılında, ikincisi ise Enstitümüzün desteği ile 2019 gerçekleştirilmişti. Yarışmanın yoğun ilgi görmesi nedeniyle üçüncüsünün bu yıl yapılmasına karar verilmiştir.

Milletlerarası seviyede gerçekleşen yarışmaya çok sayıda İlahi ve Naat’tan oluşan eserlerin katılması beklenmektedir.

YARIŞMA İÇİN YUNUS EMRE'DEN 100 GÜFTE SEÇİLDİ

Edebiyatçı ve bestekâr akademisyenler tarafından Yunus Emre şiirlerinden özenle seçilen 100 güfteden, yarışmacılar en fazla üç adet eser besteleyerek yarışmaya çevrim içi olarak başvurabilecekler.

Yarışmaya gönderilen eserler 3 aşamalı değerlendirilecek. Birinci aşamada yarışma koordinatörlüğü tarafından şartnameye uygunluk incelemesi yapılarak uygun olmayan eserler yarışma dışında bırakılacak. İkinci aşamada çevrim içi değerlendirilen eserlerden puan sıralamasına göre ilk 30 eser belirlenecek. Üçüncü aşamada ise Değerlendirme Kurulu tarafından 19 eser seçilecek ve kamuoyuna duyurulacaktır.

TOPLAMDA 50 BİN TL ÖDÜL DAĞITILACAK

HAN Vakfı tarafından, bilimsel mûsıkî kural ve kaidelerine göre oluşturulan değerlendirme kriterlerine göre Değerlendirme Kurulları (Jüri) tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda, kazanan 19 eser için toplamda 50.000TL ödülün hak sahiplerine Gala ve Ödül Töreninde takdim edilecektir.

YARIŞMA 6 AY SÜRECEK

10 Haziran 2021 tarihinde başvuruya açılacak olan yarışmaya başvurular 30 Eylül 2021 tarihi akşamı son bulacak. 10-20 Ekim 2021 tarihlerinde online değerlendirmesi tamamlanacak besteler, 30 Ekim 2021 tarihindeki nihai değerlendirmenin yapılacağı toplantının ardından sonuçlar 10 Kasım 2021’de yapılacak basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacak. Ardından tertiplenecek olan gala ve ödül töreni konserinin tarihi ayrıca duyurulacak.

YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME KURULLARI BELİRLENDİ

Yunus Emre Enstitüsü ana sponsorluğunda, TRT, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurum ve kuruluşların desteği ile 10 Haziran’da başvuruya açılacak, 30 Eylül 2021’de başvuruların tamamlanacağı yarışmanın Yürütme Kurulu’nda;

Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ali Coşkun’un başkanlığında; HAN Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Vehbi Nazırlı, Gazeteci Mehmet D. Özülker ve Bestekâr – Müzisyen Prof. Dr. Suat Kıyak bulunuyor.

Değerlendirme Kurulunda ise bulunan isimler ise şöyle sıralanıyor:

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Mûsıkîsi Anabilim Dalından Bestekâr – Müzisyen Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Ses Sanatçısı ve Bestekâr Amir Ateş, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Din Mûsikîsi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Asım Akkuş, Bestekâr – Müzisyen Erdoğan Tozoğlu, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Mûsıkîsi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Koca, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Mûsıkîsi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Akpınar, Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kubilay Kolukırık ve Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay.

 

Diğer Etkinlikler

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde 27 Mart 2024...

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, 14 Mart 2024 tarihinde Nevruz Bayramı dolayısıyla bir konser verdi...