İlber Ortaylı Kültürel Diplomasi Akademisine Konuk Oluyor

Yazıcı-dostu sürüm

Ünlü Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı Kültürel Diplomasi Akademisine Konuk Oluyor

Yunus Emre Enstitüsü Kültürel Diplomasi Akademisi tarafından düzenlenen Kültürel Diplomasi Uygulamalı Eğitim Programı'nda 06 Nisan Cumartesi günü, tarihçi- yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı konuk edilecek.

Ortaylı’nın “Kültürel Diplomaside Dil Bilme, Öğrenme ve Etkileşim” içerikli sunumla katılacağı programda bu hafta Algılar, Olgular, Bireysel ve Kitlesel Davranışlar başlığı ile eğitim programına devam edilecek.

Gün içerisinde düzenlenecek seminerler de ise Ahmet Sula “Sanatla Önyargıları Değiştirmek”, Uluç Özülker “Devlet Geleneği, Diplomasi ve Enstrümanları”, Mustafa Özel “Edebiyat, Siyaset ve İktisat”, Kenan Gürsoy “Felsefe Açısından Algı” başlıkları ile katılımcılarla bir araya gelecekler.

Yunus Emre Enstitüsü Kültürel Diplomasi Akademisi

Yunus Emre Enstitüsü Kültürel Diplomasi Akademisi tarafından düzenlenen "Kültürel Diplomasi Uygulamalı Eğitim Programı" kapsamında katılımcılar, Türkiye’nin kültürel diplomasideki mevcut konumunu, bu alandaki büyük potansiyelini ve diğer küresel aktörlere göre farklı bakış açısını karşılaştırmalı olarak inceleme fırsatı buluyor.

Kamu diplomasisi, kültürel diplomasi, uluslararası ilişkiler alanlarında temel kavramları ve güncel uygulamaları en yetkin isimlerden öğrenme şansı sunan program seminer, söyleşi, panel, atölye ve interaktif değerlendirmelerin yanı sıra film gösterimleri, kültür ve sanat etkinlikleri, senaryo tabanlı simülasyon çalışmaları ile da zengin bir içerik sunuyor.