“İslam ve İbadet” Roma’da Sergilendi

Yazıcı-dostu sürüm

Ünlü ressam Luigi Ballarin’in “İslam ve İbadet” adlı resim sergisi, Roma Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde açıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Türkiye Cumhuriyeti Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, Müslümanlar için kutsal Ramazan ayına denk gelen sergi açılışının oldukça anlamlı olduğunu dile getirirken tüm dinlerin ortak temel unsurlarından olan ibadetin insanlık sevgisini pekiştirdiğine dikkat çekti.

Serginin açılışında katılan ünlü sanat eleştirmeni Luigi Salerno da sanatçı Luigi Ballarin ve eserleri hakkında bilgiler paylaştığı programda “İslam ve İbadet” sergisine özel değerlendirmelerde bulundu.

Kamboçya Büyükelçisi ve Kraliyet Mensubu Prens Ravvivadhanna Monipong Sisowath, Afganistan Kraliyet ailesinden Avrupa Kültür Elçisi Prenses India d’Afganistan ve San Marino Büyükelçisi Giorgio Girelli’nin yanı sıra çok sayıda sanatseverin katıldığı etkinlik, Türk mutfağından oluşan lezzetlerin sunulduğu iftar programı ile son buldu.

Camiler, semazenler, toplu namazlar, seccade ve tesbih gibi İslam’da ibadeti temsil eden eserlerin yer aldığı sergi, 09-26 Mayıs tarihleri arasında ziyarete açık olacak.