Itri ve Bach Çevrim İçi Konserde Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Türk klasik müziğinin 17. yüzyılda yaşamış ustalarından Itri ile 18. yüzyılda Avrupa klasik müziğine eserleriyle büyük bir katkı sunan Alman barok besteci Johann Sebastian Bach çevrim içi konserde buluştu. Amsterdam Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından 29 Kasım 2020 tarihinde düzenlenen konserde iki bestecinin eserleri icra edildi.

Amsterdam Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Multisonant Ensemble iş birliğinde 29 Kasım 2020 tarihinde çevrim içi "Bach - Itri - Now " konseri düzenlendi.

Konserde; farklı coğrafyalarda aynı zamanlarda yaşamış Klasik Türk Müziği üstadı Buhurizade Mustafa Itri ve Klasik Batı Müziği üstadı John Sebastian Bach’ın seçme eserlerinin yanısıra Barok dönemi çağdaşları olan Vivaldi, Händel, Telemann, Purcell, Corelli, Couperin, Tartini, Rigatti ve Rousseau gibi ünlü müzisyenlerin eserlerine de yer verildi.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Semaî, Peşrev, Sufi dizeleri,  Hafız Post, Marāghī, Gazi Giray, Şakir Ağa, Numan Ağa, Dimitrie Candemir ve Ali Ufki’nin (Albert Bobowski) Osmanlı klasik müzik geleneği seçkilerinin ve müzisyen besteci Meliha Doğuduyal’ın bu program için bestelediği aranjmanların da yer aldığı konser, Sinan Vural ( bariton), Aylin Sezer (soprano), Emmy Storms (keman), Tara Kumar (çello), Cengiz Arslanpay (ney), Orkun Ağır (tanbur), Meliha Doğuduyal’dan ( piano),  oluşan usta müzisyenler tarafından icra edildi.

Müzikte Doğu-Batı sentezinin özgün ve etkili bir biçimde sunulduğu ve Meliha Doğuduyal’ın sanat yönetmenliğini de yaptığı bu unutulmaz konser; dünyanın dört bir yanından canlı olarak izleyen müzikseverler tarafından büyük beğeni topladı.

                   

   

Diğer Etkinlikler

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde 27 Mart 2024...

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, 14 Mart 2024 tarihinde Nevruz Bayramı dolayısıyla bir konser verdi...