Japon Fotoğraf Sanatçısının 40 Yıla Sığan Türkiye ve Türk İnsanı Sevgisi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Uzak Doğu’dan Latin Amerika ülkelerine kadar geniş bir coğrafyada Türkiye’ye, Türk diline ve Türk kültürüne gönül veren sanatçıları yurt dışı temsilciliklerinde ağırlayarak sanatseverlerle bir araya getirmeye devam ediyor.

Tokyo Yunus Emre Enstitüsü, 1980’li yıllarda Türkiye’yi ilk kez ziyaret eden, 40 yıldır Türkiye’ye ve Türk kültürüne büyük bir hayranlık duyan Japon Fotoğraf Sanatçısı Sachiko Shibusawa’nın “İstanbul’dan İnsan Manzaraları” adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.

Enstitüde 8 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen serginin açılışına T.C. Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, Tokyo YEE Koordinatörü Hüseyin Ümit Tuna, misyon şefleri, diplomatlar, Türk ve Japon sanatseverler ile davetliler katıldı.

1982 yılında İstanbul’da manzara fotoğrafları çekmeye başlayan sanatçı Sachiko Shibusawa’nın kişisel koleksiyonunda İstanbul’dan farklı yaş ve meslek gruplarından insanların fotoğrafları başta olmak üzere Türkiye’nin tarihî ve kültürel dokusunu yansıtan eski İstanbul fotoğrafları yer aldı.

TÜRKİYE’YE VE TÜRK KÜLTÜRÜNE HAYRAN KALDI

1981 yılında Türkiye’yi ilk kez ziyaret eden Japon Fotoğraf Sanatçısı Sachiko Shibusawa, uygarlıkların beşiği Türkiye’nin sahip olduğu kadim kültürel ögeler ve zengin tarihinden etkilenerek bir yıl sonra Türkiye’yi tekrar ziyaret etti.

Türkiye’nin kültürel ve beşerî bağlarının iz bıraktığı Japon Fotoğraf Sanatçısı Sachiko Shibusawa, 1982 yılında Türkiye’yi ikinci ziyaretinden ardından koleksiyonunda Türk kültürüne ve Türk milletine yer vermeye başladı.

Japon Fotoğraf Sanatçısı Sachiko Shibusawa, Türk mutfağını çok sevdiğini ve en sevdiği tatlının “baklava” olduğunu belirtti.

Diğer Etkinlikler

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Fransa'nın başkenti Paris'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 4 Türk kadın ressamın eserlerinin yer aldığı...

Fransa'nın başkenti Paris'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 4 Türk kadın ressamın eserlerinin yer aldığı...