Kadir Çöpdemir, Macar İzleyiciyle Buluşuyor

Yazıcı-dostu sürüm

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Türk Film Haftası’nın onur konuğu Türk dizi oyuncusu, TV yapımcısı ve programcısı Kadir Çöpdemir olacak.

Sugár Mozi Sinema Salonu’nda 21-27 Kasım 2019 tarihlerinde izleyiciyle buluşacak film haftasında, 23 Kasım Cumartesi günü Türk sineması hakkında söyleşiler gerçekleştirecek olan Çöpdemir, sinemaseverlerin sorularını da yanıtlayacak.  

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sugár Mozi Sinema Salonu iş birliğiyle düzenlenen Budapeşte Türk Filmleri Haftası, 21 Kasım 2019 tarihinde Yılmaz Ergoğan’ın yönettiği Organize İşler 2 filmi ile başlayacak. Tarihî, dram, aksiyon, romantik ve komedi olmak üzere farklı türlerde gösterime girecek olan etkinlik kapsamında 22 Kasım’da “Annemin Yarası”, 23 Kasım’da “Kuklalı Köşk: Hırsız Var”, 24 Kasım’da “Rafadan Tayfa Dehliz Macerası”, 25 Kasım’da “Hokkabaz”, 26 Kasım’da “Dedemin İnsanları” ve 27 Kasım'da “Tatlım Tatlım” filmleri Macar sinemaseverlerle buluşacak.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yüzlerce filmin yanı sıra Türk sinemasının usta oyuncuları, yönetmenleri ve yapımcılarını farklı ülkelerdeki sinemaseverlerle buluşturan “Türk Film Haftası” projesi Roma, Rabat, Viyana, Kudüs ve Saraybosna’da devam edecek.