Kahire’de Çevrim İçi Platformda Türkçe Öğrenen Öğrenciler İlk Kez Bir Araya Geldi

Yazıcı-dostu sürüm

Mısır’ın başkenti Kahire’de faaliyetlerine devam eden Kahire Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) çevrim içi eğitim gören onlarca öğrenci, düzenlenen etkinlik kapsamında bir araya geldi.

Enstitüdeki buluşmada konuşan Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdür Emin Boyraz, "On binlerce Mısırlı kardeşimizin Türkçe öğrenmesi hem Türkiye hem de Mısır için önemli bir kazanımdır." ifadelerini kullandı.

Türkçe öğrenen kursiyerlerin eğitim, kültür ve ekonomi gibi alanlarda önemli roller üstleneceklerine inandığını ifade eden Boyraz şu ifadeleri kullandı:

“Sizler Türkçe öğrenerek Türkiye ve Mısır arasında önemli bir bağ kuruyorsunuz. Öğrendiğiniz Türkçe ile eğitim, kültür ve ekonomi gibi alanlarda önemli roller oynayacağınıza inanıyoruz.”

ENSTİTÜ MİSYONU MISIR HALKI TARAFINDAN BÜYÜK BEĞENİYLE KARŞILANIYOR

Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenen Merve Muhammed (21), "Yunus Emre Enstitüsünün misyonu Mısır halkı tarafından büyük beğeniyle karşılanan bir misyondur. Türk kültürü gönüllerimize çok yakın" dedi.

Üniversitede Türkoloji fakültesinde okuduğunu ve Kahire Yunus Emre Enstitüsünde aldığı eğitim sayesinde sınıf birincisi olduğunu kaydeden Muhammed, "Hedefim Üniversitede hocalık yapıp, Yunus Emre Enstitüsünün üstlendiği görevi üstlenmek. Türkçeyi öğretmek, Türk kültürünü tanıtmak."

 "TÜRKÇE İÇİN MEMLEKETİMİ BIRAKIP KAHİRE’YE YERLEŞTİM"

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe eğitimi alan bir başka kursiyer Mahmud Abdulmunim (25) de Türkçeyi yıllar önce Türk dizilerinden öğrenmeye başladığını söyledi.

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde aldığı çevrim içi eğitimler ile dil becerisini geliştirdiğini söyleyen Abdulmunim şunları kaydetti:

"Ben aslında Dimyatlıyım. Dimyat, Kahire'ye 3-5 saat uzaklıkta. Türkçemi daha ileri seviyeye getirmek adına Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe kurslarına katıldım. Türkçe için memleketimi bırakıp Kahire'ye yerleştim."

Enstitünün tanıtım videoları ve Türkiye fotoğraflarının sergilendiği program Kahire Yunus Emre Enstitüsü öğrencilerinin hazırladıkları Türk müziği dinletisi ile son buldu.

YAKLAŞIK 6 BİN KİŞİ TÜRKÇE ÖĞRENDİ

Kahire Yunus Emre Enstitüsü, dünya genelinde en çok Türkçe öğrenilen merkezler arasında yer alıyor. Her dönem yaklaşık 700 öğrenciye Türkçe eğitimin verildiği Kahire Yunus Emre Enstitüsünde, pandemi sonrası çevrim içi kurslarla birlikte yaklaşık 6 bin kişiye Türkçe dersi hizmeti sundu.

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde edinilen verilere göre ayrıca, 2022 yılı bahar döneminde açılan kurslara rekor katılımla yaklaşık 7 bin öğrenci başvuru yaptı.

Mısır'da 2010'da faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe öğretiminin yanı sıra kültür sanat faaliyetleri ve çeşitli etkinliklerle iki ülke arasındaki bağları güçlendirmeyi sürdürüyor.

 

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...