Kahire'de Mevlid Kandili Kutlamaları

Yazıcı-dostu sürüm

Nebi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğum yıldönümü vesilesiyle Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Manial Festivali kapsamında, Türk sanatçılar UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan “Mevlevi Sema Ayini” eşliğinde Tasavvuf musikisi icra etti.

Kahire Yunus Emre Enstitüsü tarafından, son Halife Abddulmecid ve 1892-1914 yıllarında Mısır ve Sudan’ı idare eden Hidiv II. Abbas Hilmi’nin torunları Neslişah Sultan’ın oğlu Prens Abbas Hilmi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Türkiye’den Kadem Musiki Grubu sahne aldı.

Mevlid-i Nebi vesilesiyle düzenlenen programlar kapsamında diğer bir konser programı da Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği konutunda gerçekleştirildi. Konserin yanı sıra 2019 Göbeklitepe Yılı çerçevesinde düzenlenen ve Göbeklitepe’nin keşfinden günümüze tarihsel yolculuğunu gözler önüne seren “Göbeklitepe” sergisi de davetlilerin ilgisine sunuldu.

Programın son etkinliği ise Kahire Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde, Enstitü öğrencileri ve Mısır’daki Türk vatandaşların katılımıyla 11 Kasım’da düzenlendi. Programın sonunda grubun eşlik ettiği Türkçe sınıfından bir öğrenci de sanatçılarla beraber Türkçe ve Arapça şarkı seslendirdi.