Kahire’de Türkçe Heyecanı!

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe Kurslarının 2019 Güz Dönemi yoğun bir kayıt sürecinin ardından başladı. 22 Eylül-21 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Türkçe kurslarına yaklaşık 1700 öğrenci başvuruda bulundu. Kaliteli dil eğitimi arayışında olan öğrenciler, her yıl olduğu gibi bu dönemde de kurslara kayıt yaptırmak amacıyla erken saatlerden itibaren Enstitü kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Dördü Türk, beşi Mısırlı olmak üzere toplam dokuz Türkçe öğretmeninden oluşan eğitim kadrosuna sahip Enstitüde, açılan ek sınıflarla yeni dönemde 615 kursiyer eğitim alacak. Türkoloji projesi kapsamında Mısır üniversitelerinde Enstitü okutmanları tarafından verilecek derslerle birlikte Enstitü hizmetlerinin bu dönemde bin öğrenciye ulaşması bekleniyor.

Faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana Mısır genelinde 12 bin öğrenciye Türkçe eğitimi veren Yunus Emre Enstitüsü, kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra Türkçe öğrenenlere yönelik Konuşma ve Okuma Kulüpleri, sinema gösterimleri ve çeviri atölyeleri gibi birçok ücretsiz faaliyet düzenliyor.