Karantina Sürecinde Fransa’yı Gözyaşlarına Boğan Film 7. Koğuştaki Mucize

Yazıcı-dostu sürüm

13 Mart 2020 tarihinde Netflix üzerinden gösterilmeye başlanan film, Fransa’nın önemli haber kanallarından biri olan BFM TV tarafından “7. Koğuştaki Mucize Filmi Neden 1 Numara Oldu?” başlıklı programda değerlendirildi. Netflix'ten elde edilen verilere göre, film Fransa’da en çok izlenen ilk 10 film arasında ilk sıraya çıkmayı kısa sürede başardı. Fransız ünlülerinin de yer aldığı sosyal medya paylaşımları sayesinde 17 gün içinde filmin izleyici sayısı bir anda 5 milyonu aştı.

Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı ve Aras Bulut İynemli’nin baş rolde oynadığı filmde canlandırılan karakterlerin masumiyeti, baba ile kızının birbirlerine olan sevgisi insanları büyüledi. Aynı zamanda Türkiye’nin sahip olduğu doğal güzelliklerinin gösterilmesi izleyicilerin ülkemize olan ilgilerini de arttırdı. 

7. Koğuştaki Mucize filmi sadece televizyon kanallarına konu olmakla kalmadı, aynı zamanda sinema uzmanlarının da ilgisini çekti ve filmin Fransız toplumu üzerinde uyandırdığı etkinin nedenleri bilimsel platformda incelendi. Paris l’ENS Üniversitesinde sinematografi alanında öğretim görevlisi olarak çalışan Dr. Françoise Zamour 7. Koğuştaki Mucize filmi hakkında “Hor Görülen Masumiyet ve Gerçeğin Zaferi” başlığı ile bir makale kaleme aldı. Makalede filmin Fransız toplumu üzerinde bıraktığı etki irdeledi.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, araştırmacı gazeteci Cüneyt Özdemir ile Enstitünün sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı söyleşi programında filmin Fransa’da yakaladığı başarıya vurgu yaparak, kültürel yansımaların toplumlar ve insanlar üzerinde yaptığı etkiyi anlattı. Prof. Dr. Ateş, "Fransa’da Türkiye’ye karşı olumsuz yaklaşımlar ve algılar olmasına rağmen bir film olağanüstü izlenme rekoru ile insanları etkisi altına alabiliyor. Zira filmde Türk kültüründe var olan “Can” olgusuna vurgu yapılıyor. Film, insan ruhuna ve cana dokunuyor." ifadelerini kullandı.

Diğer Etkinlikler

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 7 Mart 2024 tarihinde, yetenekli ve ödüllü yönetmen Merve Çirişoğlu'nun çarpıcı kısa...

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme...

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yönetmen Bekir Bülbül'ün "Bir Tutam Karanfil" filmi, Viyana Yunus Emre ...