Köln ve Amsterdam'da "Yunus'un İzinde" Etkinliği Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği "Yunus'un izinde" serisinin ilk programı 24 Eylül 2022 tarihinde Almanya'nın Köln kentinde gerçekleştirildi.

Köln Yunus Emre Türk Kültür Merkezince Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Konferans Salonu'nda düzenlenen Yunus'un felsefesini müzikle buluşturan dinletide, televizyon programcısı ve yazar Serdar Tuncer'e Bosna Hersekli sanatçı Zeyd Şoto eşlik etti.

Yunus'un sevgiyi, hoşgörüyü ve insani değerleri en veciz biçimde ifade ettiği şiir ve ilahileri, 500'e yakın kişinin katıldığı dinletide sunuldu.

Tuncer, "Aşkın Aldı Benden Beni", "Gönüller Yapmaya Geldim", "Bir Kez Gönül Yıktın ise", "Miskinlikte Buldular", "Hak Çalabım Hak Çalabım", "Gel Gör Beni" gibi Yunus Emre'nin dünya görüşünün derinliğini yansıtan eserleri seslendirdi ve Yunus'un düşünce dünyasından bahsetti.

Yunus'a göre tüm eksikliklerin tek bir sebebi olduğunu belirten Tuncer, "Günümüz dünyasında aşksızlığın, sevginin eksik olması dünyamızı yaşanamaz hâle getiriyor." dedi.

Yunus’un hayatından kesitler sunan Tuncer, gönül, tevazu, aşk ve sevgi kavramlarını kendine özgü sunumuyla izleyicilere aktardı. Yunus Emre Enstitüsü Köln müdürü Dr. Yılmaz Bulut, “Yunus’un felsefesi müzik ile buluşturan programların Avrupa‘nın değişik şehirlerinde devam edecek” dedi.

İKİNCİ PROGRAM AMSTERDAM’DA

Hollanda’nın Amsterdam şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsünde ise 25 Eylül’de   “Yunus’un İzinde” programının  ikincisi gerçekleştirildi.

Corendon Village Oteli’nde düzenlenen programa Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve Hollandalı müzikseverler olmak üzere yaklaşık 300 kişi katıldı.

“DÜNYAYI ANLAMAYA VE ANLAMDIRMAYA ÇALIŞIRKEN, DİĞER CANLARLA DA BAĞ KURUYORUZ”

Programda bir konuşma yapan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş, “Enstitü olarak Türkiye düşüncesini ve kültürümüzü dünyayla buluşturuyoruz. Yunus Emre gibi yaşadığımız dünyayı anlamaya ve anlamlandırmaya çalışırken, diğer canlar ile bağlar da kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Dinletide Serdar Tuncer, ‘Aşkın Aldı Benden Beni’, ‘Gönüller Yapmaya Geldim’, ‘Bir Kez Gönül Yıktın İse’, ‘Gel Gör Beni’ gibi Yunus Emre’nin dünya görüşünün derinliğini yansıtan eserleri seslendirdi.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....

Türk kültürünün önemli ve renkli bayramlarından biri olan Nevruz, bu yıl da dünyanın dört bir coğrafyasında olduğu gibi...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından "8 Mart Dünya...