Köln'de Kahveseverler Kahve Fincanları Tasarladı

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen ve kahveseverlerin Türk kahvesi fincanlarını kendilerinin tasarladığı yarışmada kazananlar belli oldu. 

Köln Yunus Emre Enstitüsünün, Almanya genelinde başlattıǧı "Kahveni Tasarla“ isimli dijital tasarım yarışmasının kazananları belli oldu. Yarışmada jüri başkanlıǧını üstlenen minyatür sanatının usta ismi Devlet Sanatçısı Suna Koçal, Köln Yunus Emre Enstitüsünün Kültür TV yayınında kazananları açıkladı. 

Doǧu ve Batı kültürlerinin desenleri arasında bağ kurarak bu desenleri Türk kahve fincanına sembolik olarak yansıtmanın ön planda olduǧu yarışma, Türkiye‘den Almanya’ya göçün 60. yılı kapsamında gerçekleşti.

Birbirinden güzel ve başarılı tasarımların arasından birinciliǧe Alsu Yılmaz, ikinciliǧe Ayşe Bostan ile Walid Zroud, üçüncülüǧe de Eva Kowak’ın tasarımları seçildi. Mansiyon ödüllerine ise Zehra Yılmaz ve Ayşe Karakoç layık görüldü.

Pandemi dolayısıyla dijital olarak gerçekleşen ödül töreninde, Suna Koçal kısa bir tanıtım konuşmasının ardından kazananları takdim etti. Yayında kazanan yarışmacılar da tasarımları ile yarışma hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Kültür TV yayınına bu linkten ulaşabilirsiniz.

 

 

Diğer Etkinlikler

Fas'taki Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sale kentinde özel ihtiyaç sahipleri için iftar programı...

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsünde 7 Mart 2024 tarihinde Sabina Daciç'in kaleme aldığı ve geleneksel ev yemekleri ve...

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'da bulunan büyükelçi eşlerine Türk...

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE), Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlediği etkinliğe katılan siyasetçiler...