“Köprü ve Ötesi” Parisli Müzikseverler ile Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının iş birliği ve Yunus Emre Enstitüsü’nün ev sahipliğiyle bağlama virtüözü Ahmet Koç, şef Betin Güneş'in yönettiği Türk Oda Orkestrası ile "Köprü ve Ötesi" projesi kapsamında Avrupa’daki ilk konserini Paris'te gerçekleştirdi.

Paris’in ünlü mekanlarından Alhambra Konser Salonu’nda 7 Ocak Pazartesi akşamı gerçekleşen konsere T.C. Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, T.C. Paris Konsolosu Ayberk Altunal, Val d’Oise Milletvekili Jean-Françoise Mancel, Macaristan Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Janos Havasi ve Azerbaycan Büyükelçiliği temsilcisi Mirvari Fataliyeva’nın yanı sıra Paris’teki Türk ve yabancı misyon temsilcileri, diplomatlar ve müzikseverler katıldı.

Bağlama virtüözü Ahmet Koç’un, Şef Betin Güneş’in yönettiği Turkish Chamber Orchestra ile gerçekleştirdiği konsere soprano Janet Şahin ve tenor Hakan Aysev konuk sanatçı olarak katıldı. Konserde, Türk halk ozanlarının unutulmaz eserleri çello, viyola, arp gibi batı müziği enstrümanları ile icra edilirken, Mozart ve Vivaldi gibi ölümsüz isimlerin eserleri bağlama ile yorumlandı.

Doğu ve batı müziğinin nadide eserlerinden oluşan bir repertuar ile bir buçuk saat süren konser, Parisli sanatseverlerden büyük beğeni topladı.

“Köprü ve Ötesi” konserinin bir sonraki durağı İtalya olacak. Roma Santa Cecilia Konservatuarında 12 Ocak’ta gerçekleşecek konser dizisi, Avusturya ve Almanya ile devam edecek.