Koreli Gençler Kılıçkalkan Öğreniyor

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsü tarafından geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Türk Halk Dansları Atölyesi’nde eğitim alan Koreli öğrenciler Bursa'da kılıçkalkan eğitimi aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin organizasyonu, THY ve Türkiye'nin Seul Büyükelçiliğinin destekleriyle kente gelen Seul Hankuk Üniversitesi Türkoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan dans ekibi, Bursa'da kılıçkalkan öğrendi.

Seul'deki atölyede kılıçkalkana başlayan ve Türkçe Konuşma Yarışması ve Asya Kısa Film Festivali'nde de sahneye çıkan Güney Koreli öğrenciler Kim Jun-hyeong, Kang Ju-won ve Hwang Seung-jae, Setbaşı Ortaokulunda, Tahtakıran Kılıç Kalkan Derneği ekibinin antrenmanlarına katıldı.

Geleneksel kılıçkalkan oyununu Türkiye’de öğrenme ve Bursa'nın tarihi turistik mekânlarını görme fırsatı elde eden öğrenciler, Bursa'yı çok beğendiklerini ve yemeklerine hayran kaldıklarını ifade etti.

Kalkan Derneği Başkanı Metin Dikerel de 29 Ekim 2019'da kılıçkalkan ekibi ile Güney Kore'ye gittiklerini ve gösteri yaptıktan sonra Güney Koreli öğrencilerin kılıçkalkan öğrenmek istediğini dile getirdi. Dikerel, "Dönerken malzemelerimizi orada bıraktık ve öğrenciler bu konuda eğitim aldı. Güney Kore ve Türkiye dostluğunu pekiştirmeye gayret ediyoruz." dedi.

Diğer Etkinlikler

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....

Türk kültürünün önemli ve renkli bayramlarından biri olan Nevruz, bu yıl da dünyanın dört bir coğrafyasında olduğu gibi...